2023. július 21.

Most akár 30 ezer forintot is érhet a régi mobilod

Ha épp egy 1-2 éves menő mobiltelefont tart az ember a kezében akkor ez a cím kevésbé érvényes, viszont ha egy többéves, akár a fiókban kallódó régiségre gondolunk, akkor ez egy elég jó lehetőség.

A Yettel előző évi kampánya után most ismét arra buzdítja a felhasználókat, hogy minél többen vigyék be üzletükbe a már nemkívánatos készülékeiket, ugyanis tavaly több tonna használt készülék újrahasznosításához járultak hozzá a fogyasztók. A régi mobilokat most 30.000 HUF készülékkedvezményre lehet cserélni a cégnél, amennyiben korszerűsíteni szeretnénk a mobilparkunkat.

Értékes anyagokat tartalmaznak ezek a mobilok

Bármennyire is furcsán hangzik, ezek a számunkra teljesen értéktelennek tűnő mobilok csomó olyan anyagot tartalmaznak, amelyeket újrahasznosítás során ismét fel tudnak használni. A javíthatatlan telefonokat darabjaira bontják, és az alkatrészekben található olyan értékes fémeket, mint például az arany, ezüst, réz, alumínium, palládium megfelelő eljárással kinyerik, majd újrahasznosítják. Ezzel ezek az anyagok nem csak visszakerülnek a körforgásba, de azokat nem kell költségesen és környezetszennyező módon kitermelni.

Gyűjteni kell és újrahasznosítani

A Yettel működésében fontos alapérték a környezettudatos szemlélet. Évek óta kampányokkal és változatos programokkal segíti az elektronikai hulladék körforgásos gazdaságba való visszakerülését.  Több éve támogatója az országos GyűjtsVelem szelektív hulladékgyűjtő versenynek is, amelyben idén az öthetes versenyidőszak alatt a 2014 résztvevő iskola diákjai rekord mennyiségű, összesen közel hétezer okostelefont és 38,5 tonna elemet gyűjtöttek vissza, ezzel lehetővé téve ezek újrahasznosítását.

A jövőre nézve pedig a cég vállalta, hogy környezeti lábnyomának csökkentése érdekében az idei évtől 2028-ig 22 tonna használt mobilkészüléket gyűjt vissza, és gondoskodik azok újrahasznosításáról.

Augusztus 30-ig most 30 ezer forint kedvezményt érhet, ha valaki visszaviszi régi, nem használt mobilját a Yettel üzleteibe, és bármilyen új készüléket vásárol publikus lakossági hangalapú számlás tarifával, 2 év hűséggel. A kedvezménnyel így 0 forintért elvihető például a hosszan tartó üzemidőt nyújtó HONOR X7a, vagy a lenyűgöző fotók készítésére alkalmas, 50 MP felbontású főkamerával rendelkező Samsung Galaxy A23 5G.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram