2023. szeptember 06.

Nem repes az Apple az USB-C bevezetésétől

Hamarosan bemutatkoznak a legújabb iPhone készülékek, melyeken már USB-C töltővel találkozhatunk.

Az EU elektronikus hulladékcsökkentő törekvései egyike, amiért az iPhone-t arra kötelezték, hogy a következő modellektől kezdve a már jól bevált Lightning típusú csatlakozók helyett USB-C típusúra váltsanak. A fogyasztók számára ez egy kifejezetten pozitív döntés, hiszen a legtöbben már eleve rendelkeznek ilyen kábellel, így nem kell külön beszerezni, megvásárolni ezt a speciális verziót.

"A Bloomberg számára tudósító Mark Gurman most belsős információkkal állt elő a csatlakozó lecserélése kapcsán. Állítása szerint az Apple nyilvánosan nagy pozitívumként kívánja reklámozni az USB-C bevezetését az új iPhone-okon, de a színfalak mögött több felsővezetőnek is aggodalmai vannak a jogszabály által kikényszerített változtatással kapcsolatban"

- írja az ORIGO.

Miért probléma az Apple-nek átállni USB-C-re?

Az egyik legfőbb szempont a marketing, hiszen mint az köztudott, az Apple egyik legfontosabb attribútuma a márka megítélése. Órási cunamiként öntötte el a céget a negatív kommenthullám, amikor a 30 tűs verzióról átálltak a Lightningra, hiszen ezzel gyakorlatilag teljesen feleslegessé tették az addig vásárolt kábeleket azok számára, akik új készüléket vásárolnak. Más nézet szerint egyes vezetők attól tartanak, hogy könnyebbé teszi az Androidra való átállást, bár ez kevésbé megalapozott állítás.

Mobilkészülékek: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram