2023. augusztus 18.

Hamarosan TV-ken is elérhetők lesznek a Netflix játékai

A Netflix saját gyártású játékaival már találkozhattunk mobil/tablet felületeken, de most fokozatosan bevezetik ezt az opciót PC-re és televíziókra is.

Pár hónapja fedezték fel az első olyan jeleket, amelyek arra utalnak, hogy a streamingszolgáltató mobiljátékai hamarosan újabb platformokon is meg fognak jelenni.

Na de mivel fogjuk irányítani a Netflix játékait?

Nem kell egyből a boltba rohannunk, hogy ehhez dedikált kontrollert vásároljunk, ugyanis a "Netflix Game Controller" app nemrégiben megjelent az App Store-ban, így már sejthető, hogy az iPhone felhasználóknak fog kedvezni ez az egész. Az applikáció virtuális gombokat tartalmaz, amelyek segítségével vezérelni tudjuk a televízión elindított játékokat.

"Mike Verdu, a Netflix Games üzletágának alelnöke blogbejegyzésben jelentette be, hogy a streamingszolgáltató első lépésben egyes tévéken és számítógépeken kezdi el tesztelni a játékszoftverek több eszközön való futtatását egy korlátozott béta keretén belül, ami egyelőre a Kanadában és az Egyesült Királyságban élő felhasználókat érinti."

- olvasható a HWSW oldalán.

Ezt a programot a következő hetekben kezdik fokozatosan terjeszteni PC-re és Mac-re. A felhasználók a streaming felület böngészős verzióján billentyűzet és egér segítségével játszhatnak majd. A tesztelési időszak során két játék lesz elérhető, az Oxenfree és a Molehaw's Mining Adventure.

Emellett a tévés teszt is hamarosan beindul, amelyen a Netflix korai partnerei vesznek részt (Amazon Fire TV, Google Chromecast, LG, Nvidia Shield, Roku, Samsung Smart TV), majd eztán több eszköz is támogatott lesz, de a cég egyelőre nem nyilatkozott pontosan melyek és mikor.

A streamingszolgáltató két éve novemberben hozta működőképes állapotba a mobiljáték platformját Androidora és iOS-re egyaránt. Ez sajnos a mai napig nem örvend túl nagy népszerűségnek, hiszen egyrészt az emberek valószínűleg nem igazán kötik össze a a nevet a szolgáltatással, másrészt a legtöbben tévén nézik a Netflixet és nem mobilról. Jelenleg 70 elérhető játékuk van és idén még további 40-et ígértek.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram