Mutatjuk az 5 legjobb randisorozatot a Netflix kínálatában

A Netflix sosem szűkölködött reality-k terén, mindig is megkaptuk azt a megfelelő ’trash’ mennyiséget, amire egy hosszú, kemény nap után vágytunk.

Gyakorta merül fel igény arra, hogy egy sorozat/műsor ne akarja megfejteni a világot, ne akarjon a legjobb lenni és főleg ne kelljen rajta naphosszat gondolkodni. Ezekre a munkától megfáradt koraestékre, bulizástól lemerült vasárnapokra, vagy épp a home office kényelmében elfogyasztott ebédünk félórás szünetére csodálatos megoldást tudnak nyújtani a randiműsorok. Kicsit nehéz néha eldönteni ezeknél a sorozatoknál, hogy mennyire valósak ezek a kapcsolatok és mennyire van előre kitalálva az egész forgatókönyv.

Véleményem szerint akkor jó egy ilyen sorozat, ha annak ellenére, hogy ez a kérdés felmerül, továbbra is nézhető, szórakoztató és leköt akár 2-3 rész erejéig is egyben nézve. Mint műfaj valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, viszont már annyi változata létezik csak a Netflix-en, hogy érdemes átvenni őket, hiszen egyik szórakoztatóbb, mint a másik.

Love is Blind

Talán az egyik legmeghatározóbb randisorozat az elmúlt években. Az alapkoncepció nem más, mint hogy a párok teljesen vakon ismerik meg egymást, kizárólag beszélgetés során. Ez még önmagában nem lenne akkora kunszt, viszont itt a beszélgetéseknek addig kell eszkalálódni, míg az egyik fél megkéri a másik kezét.

Csak és kizárólag a lánykérés (vagy fiúkérés) után láthatják egymást először, ami után közvetlenül indulnak is nászútra, ahol kezdetét veszi a fizikai ismerkedés. Az első három évad elég sablonosan zajlott le, megvoltak a szokásos ’nem éppen a legélesebb kés a fiókban’ karakterek, akiken jól lehetett mulatni, viszont a negyedik évad meglepő fordulatot hozott a szereplők tekintetében. Aki eggyel intelligensebb brigádra vágyik, kezdje nyugodtan a negyedik szezonnal!

Sexy Beast

Az egyik személyes kedvencem a Sexy Beast, ahol elképesztő minőségű maszkokban randiznak a versenyzők. Professzionális, szakmájukban elismert maszkmesteres és sminkesek dolgoznak órákat azon, hogy a jelöltek a legtökéletesebben nézzenek ki. Az ügymenet úgy zajlik, hogy egy alany randizik 3 másik ’szörnnyel’, majd a végén kiválasztja azt, aki a legjobban tetszett neki, a végén pedig felfedik igazi kilétüket. Ez egyébként gyakorlott sorozatnéző veteránoknak is óriási meglepetést jelenthet, hiszen a profi maszkoknak köszönhetően szinte semmit sem sejthetünk az egyének valódi kinézetéről.

Forrás: Netflix

Too Hot To Handle

Ha az ember nem vágyik semmi másra, csak formás hölgyeket és 0.000 testzsírszázalékkal megáldott, tökéletesre kidolgozott férfi felsőtesteket szeretne nézni, akkor ez a megfelelő sorozat. Itt olyan szereplőket válogatnak össze, akik hírhedtek arról, hogy képtelen hosszútávú kapcsolatban létezni és nem tudják türtőztetni testi vágyaikat. A műsor lényege Lana, aki egy kúp alakú robot. Ő figyel arra, hogy a szereplők semmilyen testi kontaktusba ne kerüljenek egymással mindaddig, amíg ki nem érdemlik azt.

További érdekessége a dolognak, hogy óriási pénz forog kockán, ami minden ilyen szabályszegéssel drasztikusan csökkenni kezd, így van elég lehetőség arra, hogy kialakuljanak a megfelelő belső konfliktusok az amúgy sem csillagász/atomtudós/agysebész társaságban. Hétvégi családi mozizáshoz nem ajánlatos, hiszen valószínűleg a részek 50%-ában a lurkók szemét kellene takargatni. (vagy épp a fülüket)

Single’s Inferno

Ha az ember unja az amerikai üvöltözést és magamutogatást, akkor a dél-kóreai ’Single’s Inferno’ a Netflix válasza. Igazi csemege a randiműsorok terén, hiszen Dél-Korea randikultúrája sosem arról volt híres, hogy nagyon harsányan művelnék az ilyesmit, illetve itt Európában gyakorlatilag el sem tudjuk képzelni, hogyan mennek odaát a dolgok. A story itt úgy fest, hogy egy lakatlan szigeten kell lenniük a fiúknak és a lányoknak, ahol szinte mindent nekik kell megoldani gyakorlatilag vezetékes víz és áram nélkül.

Ez a koncepció egyébként egy amerikai sorozatban izgalmasabb lenne, mivel itt valamiért az ilyen jellegű tudás elég alapvetésnek tűnik, valaki mindig tud tűzön sütni-főzni, illetve az étkezési szokásaik is jóval szerényebbek, mint az államokbeli embereknek. Amennyiben sikerül egymásra találni 2 embernek, akkor mehetnek a ’paradicsomba’, azaz elviszik őket egy luxushotelba egy éjszakára, ahol jobban megismerhetik egymást. Na nem kell egyből rosszra gondolni, itt ez annyiban merül ki, hogy végre elmondhatják ki hány éves, mi a foglalkozása. Szóval egzotikumnak számít érdemes belepillantani nem megszokott kultúrák szokásaiba is.

Indian Matchmaking

Talán az egyik legfurcsább szituáció számunkra, az elrendezett házasság. Manapság, főleg a mi magyar valóságunkban nem igazán divat az, hogy egy kerítőnő és a családunk segítségével találjunk párt, illetve az sem, hogy a család ott legyen egy első randin. Az indiai kultúrában ez egészen bevett szokás. A házasság intézményére teljesen másképp tekintenek, mint mi európaiak. Nekik elképesztően fontos a ’másik család’, milyen háttérrel rendelkezik a jelölt, milyen anyagi hozománnyal érkezik a házasságba stb.

Emellett rengeteg személyes kritériummal érkeznek, amelyek nagyon sokszor, teljesen irreális elképzelések, de hát pont ettől izgalmas az egész. Egyébként akik már eleve az USA-ban, vagy épp Angliában szocializálódtak/nevelkedtek, nekik szintén furcsák ezek. Itt általában 30 körüli szingli indiaiak keresik fel a Sima nénit, aki segít nekik párt találni, általában meglepő sikerességi rátával. Szórakoztató, intelligens sorozat egy más kultúráról. Érdemes akár csak 1-2 részt is megnézni belőle.

Léteznek ezek mellett természetesen még hasonló tematikájú sorozatok, érdemes keresgélni és utánanézni, ha valaki szeretne egy kicsit lazítani a TV előtt.

Kiemelt kép: Netflix

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram