2023. augusztus 02.

Okosgyűrű: Ez lesz a slágertermék 2024-ben?

A Samsung Electronics várhatóan már a jövő hónapban dönthet a Galaxy Ring sorozatgyártásáról, amelynek fejlesztése előrehaladott állapotban van az iparági szakértők szerint.

Az okosgyűrű előfejlesztése a koncepcióalkotási fázisban van, a termékfejlesztés pedig akkor kezdődik meg komolyan, ha augusztusban megszületik a tömeggyártásról szóló döntés.

okosgyűrű

Az már a megvehető Oura okosgyűrű

Ha a Samsung augusztusban a Galaxy Ring sorozatgyártása mellett is dönt, várhatóan csak jövőre lehet majd piacra dobni a terméket, hogy a Galaxy Watch-hoz hasonlóan megkapja az orvosi eszköz minősítést. A mobiltelefonok fejlődésével a viselhető okoseszközök piaca drasztikusan növekedni kezdett.

Az okosgyűrű egy olyan hordható eszköz, amelyet gyűrűként viselnek. Az okosgyűrűre szerelt különböző szenzorok által gyűjtött fizikai és egészségügyi információkat egy okostelefonos alkalmazáson lehet ellenőrizni.

A technológia azonban már nem újkeletű, hiszen több okosgyűrű is van a piacon, ezek közül a legismertebb talán az Oura. Ez a termék már egy kiforrott technológiának tűnik a képek alapján, ám az ár még kritikus, hiszen közel annyiba kerül mint az Apple okosórája.

A Samsung Electronics jelenleg a Galaxy Ring koncepciójának finomítása érdekében a hazai és külföldi alkatrészgyártó cégekkel együtt az előfejlesztési szakaszban van. Ebben a folyamatban a Galaxy Ringhez szükséges alkatrészek vastagságát és teljesítményét vizsgálják. A fejlesztés előtti felülvizsgálat eredményeiről várhatóan augusztusban számolnak be Noh Tae-moonnak, a Samsung Electronics MX Business Division elnökének.

Amint megszületik a döntés a Galaxy Ring sorozatgyártásáról, a termékfejlesztés komolyan megkezdődhet.

A termékfejlesztés hét-nyolc hónapot vesz igénybe, az orvostechnikai eszköz jóváhagyása pedig 10-12 hónapot.vAhhoz, hogy orvosi eszközminősítésért folyamodhassanak, a terméket olyan szintre kell fejleszteni, hogy az mindennek megfeleljen.

Egy dolgozó szerint szerint még ha a Samsung szeptemberben kezdi is el a termék fejlesztését (miután augusztusban úgy döntött, hogy sorozatgyártásba adja az okosgyűrűt, és jövő év áprilisáig befejezi a fejlesztést, további 10-12 hónapot vesz igénybe az orvosi eszköz jóváhagyásának megszerzése.

Ha a Samsung úgy dönt, hogy a Galaxy Ringet egyszerű "fitness" termékként koncepcionálja, orvosi eszköz jóváhagyása nélkül, akkor jövőre piacra kerülhet. A Galaxy Watch-ban használt Samsung Health Monitor Blood Pressure App-ot az Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztérium 2020-ban vérnyomást mérő eszközként minősítette. A nemrég megjelent Galaxy Watch elektrokardiogramot is képes mérni.

okosgyűrű

Az Oura megoldása már elég kiforrottnak tűnik.

A Galaxy Ring pontosabb lehet a testinformációk mérésében, mint a Galaxy Watch. Az okosórákat nagyobb valószínűséggel lehet a felhasználó ujjának vastagságának megfelelően viselni, így csökkentve a laza illeszkedésből adódó hibákat. Az ujjakon keresztül történő véráramlás azonban gyengébb lehet az okosórán, mint a csuklón, ami kevésbé pontos információkat eredményez, vagy az okosóra szorítása hibákat okozhat a véráramlás mérésében. Ha a Galaxy Ring nem rendelkezik a meglévő Galaxy Watch-tól megkülönböztető funkcióval, akkor kannibalizálhatja a Galaxy Watch piacát.

Tavaly a Canalys piackutató cég adatai szerint a viselhető termékek kiszállításai éves szinten 5 százalékkal, 182,8 millió darabra csökkentek. Az okosórák, a viselhető eszközök kategóriájának csúcskategóriájából, tavaly mintegy 80 millió darabot szállítottak le. A gyártók szerint az Apple mintegy 40 millió, a Samsung pedig mintegy 20 millió okosórát szállított. A Canalys szerint az Apple és a Samsung is növelte tavaly az okosóra-szállításait az előző évhez képest.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram