2023. október 16.

4,3 milliárd rendelkezett okostelefonnal 2022 végén

Minden második ember használ okostelefont a Földön.

Tavaly lépte át a Föld lakossága a nyolcmilliárdot, és az MWC kiállítás szervezésében főszerepet játszó GSMA kutatása szerint az emberek több mint a fele, 4,3 milliárd rendelkezett 2022 végén okostelefonnal. A mobilinternet elérés picit más metrika, efféle kapcsolathoz 4,6 milliárd ember fért hozzá világszerte négymilliárd okostelefonnal, a többiek hagyományossal, és ez a szám minimálisan gyarapodott 2021 év vége óta - írja a GSMA.

okostelefon

Ami a mobilinternet lefedettséget illeti, ahhoz a világ lakosságának a 95%-a fért hozzá fizikailag, viszont nem tudta ezt mindenki kihasználni, és főleg vidéken, illetve az alacsony népsűrűségű területeken hiányzott az adatkapcsolat, amit egyébként a következő években a műholdas rendszerek fedhetnek le.

A mobilinternet kapcsolattal nem rendelkező felnőtt lakosság többsége nem hálózati, inkább anyagi okokból nem kapcsolódik készülékkel a világhálóra, és főleg a fekete-afrikai és a dél-ázsiai régiók vannak lemaradásban.

A GSMA főigazgatója, Mats Granryd elmondta: mindez megfoszt több milliárd embert a kulcsfontosságú szolgáltatásoktól, és ez a legjobban a szegény, az aluliskolázott és a vidéki régiókat, illetve a nemek közül a nőket érinti a legjobban.

okostelefon

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram