2023. szeptember 14.

Ha hatalmas online tárhelyre van szükségünk, ez a megoldás

Többször fordul elő életünk során, hogy egyszerűen betelnek a háttértárak, megtelnek az online felhők és nincs hová menteni adatainkat.

Erre remek megoldást kínálnak az olyan szolgáltatások, amelyek havi, vagy épp éves díj ellenében biztosítanak számunkra adott mennyiségű tárhelyet. De mi van akkor, ha mi nem szeretnénk ezért rendszeresen fizetni, hanem egyszerre, egy összegben szeretnénk örökre ilyet vásárolni? Most már szerencsére ez is lehetséges.

Itt egy olyan online tárhely, amely örökre a miénk

Ez a rendhagyó megoldás most 1TB-os felhőtárhelyet ad nekünk egyszeri 160 dollárért cserébe, ami az árfolyam-ingadozástól függően kicsit kevesebb, mint 60.000 forintot jelent pénztárcánknak. Ez lehet elsőre soknak tűnik, de ha jobban belegondolunk, hogy mennyiért vásárolunk egy fizikai tárhelyet, ami amortizálódik a környezetünkben, akkor lehet inkább megéri egy olyan online megoldás, amellyel igazából azon kívül, hogy egyszer kifizetünk semmit sem kell foglalkoznunk.

A Koofr megoldása jóval gazdaságosabb hosszútávon, mint mondjuk a Dropbox által kínált konstrukció. Bár az utóbbi kétszer ennyi tárhelyet kínál nekünk, cserébe 120 dollárt kell évente kifizetni érte. Persze léteznek ingyen felhőtárhelyek is amiket kihasználhatunk, bár itt mindig érdemes nagyon beleásni magunkat, hol is találhatók azok a bizonyos buktatók.

"A Koofr lehetővé teszi más felhőfiókok összekapcsolását, és egy helyről hozzáférhetünk az összeshez, vagy végleg átvihetjük őket a Koofr-ba. A rendszer duplikátumkereső funkcióval is rendelkezik, amely megtalálhatja és eltávolíthatja az ismétlődő fájlokat. A Koofr az egyetlen olyan felhőalapú tárhelyszolgáltató is (jelenleg), amely nem követi nyomon a felhasználók tevékenységeit, így a fényképek, videók és információk tekintetében nagyobb biztonságban lesz az adatvédelem"

- olvasható az ORIGO-n

Az egyetlen kérdéskör ami ennél az online tárhely-szolgáltatónál nem kerül megválaszolásra, az pedig az "életre szóló" előfizetés pontos értelmezése, hiszen nem tudhatjuk, hogy a mi életünk időtartamára, vagy a cég életének hosszára gondolnak itt.

Internet, szolgáltatások: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram