2023. július 20.

Íme egy újabb power bank, ami megmenthet táborozáskor

Idén elég nagy slágere lett az olyan power bankoknak, amelyek eltérőek az átlagostól.

Nemrégiben írtunk egy napelemes power bankról, amelyet kiterítve 10-12 óra leforgása alatt teljesen fel tudunk tölteni a nap segítségével, hogy aztán arról tölthessük okoseszközeinket. Ez egyébként egy elég jó találmány, viszont kapacitásban viszonylag átlagosnak mondható.

Továbbá írtunk egy iPhone-ra csatlakoztatható elegáns külső akkumulátorról is, ami szintén nem bír óriási erőforrással, cserébe nagyon elegáns kialakítású és praktikus lehet autós utazások során.

Vajon lejárt már a power bankok ideje?

Semmiképp sem mondhatni, hogy lejárt volna az idejük, csak kicsit átalakultak a felhasználási szokások. Régebben, amíg gyorsabban merültek az eszközeink, gyakran láthattuk, hogy teljesen átlagos és bevett szokássá vált, hogy az ember táskájában ott lapul egy külső akkumulátor arra az esetre, ha baj lenne. Most, hogy mobiljaink bőven kibírnak egy teljes napot úgy is, ha sokat nézegetjük, nem igazán van szükség rájuk városi körülmények közt, de amint kilépünk a betondzsungelből a természetbe, egyből kiderül, mennyire indokolt ezen eszközök beszerzése.

Na de mit tud az Anker 548 power bank?

Ezek mind nagyon jók, de egyik sem bír 60.000 mAh-es akkumulátorral, amely akár több, mint tízszer képes feltölteni egy iPhone 14-et, illetve 3-szor teljesen fel tud tölteni egy MacBook Airt. Mindemellett csatlakozik hozzá egy 3 wattos LED-lámpa, amely 42 órán keresztül képes folyamatosan üzemelni. A design kialakítása amúgy is egy régi típusú lámpásra hasonlít, amelyen van egy kijelző, ahol láthatjuk a töltési állapotra vonatkozó adatokat, illetve az USB csatlakozók is megtalálhatók rajta.

"Egyszerre két eszközt tud tölteni, 60 és 27 wattos USB-C felületei vannak. Két USB-A port, beépített kijelző is jutott rá, a fényforrása két módot támogat, elrejthető. SOS gombja is van, hogy vészhelyzetben felhívja a figyelmet. A teljes töltés 4 órát vesz igénybe, napelemekkel is elvégezhető." - írja az ORIGO.

Legfontosabb adatok:

  • Méretek: 114 x 114 x 196 mm
  • Súly: 2.3 KG
  • Ár: 170$

Ha még nem voltunk idén táborozni, de tervezzük, az Anker oldaláról meg is lehet rendelni.

Kütyük: Tarr.hu

Kép: Anker

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram