2023. július 07.

Ennél elegánsabb powerbankot nem láttunk még iPhone-hoz

Az Apple termékek alapvetően elég jól bírják szuflával.

Régebben ez nem volt igazán jellemző az almás kütyükre. Ha visszaemlékszünk az iPhone 4-es időszakra, mindig volt a közelünkben valaki, aki épp iPhone töltőt kért, vagy szerette volna bedugni valahova a saját töltőjét, vagy épp mi kerestük ezeket. Az idők során sokat fejlődött az akkumulátor szegmens, így sokkal nagyobb üzemidőt képesek produkálni a mobilok. Természetesen, ha aktívan használjuk őket, például nézzük rajta a térképet utazáskor, akkor ne lepődjünk meg, ha félúton lemerül, hiszen az ilyen funkciók nagyon tudják zabálni az energiát

Mit lehet tenni? Cipeljek powerbankot?

Első körben nézzük meg, mit tehetünk, ha csak simán spórolni szeretnénk az akksihasználattal. Ami a legjobban fogyaszt, az egyértelműen a képernyő és ott is a magas fényerő. Ha jelentős mennyiséget szeretnénk megtakarítani és növelni szeretnénk az üzemidőt, akkor mindenképp itt érdemes kezdeni. Emellett mindig meg kell nézni, hogy a háttérben milyen alkalmazások futnak. Amit nem használunk, mindig be kell zárni, hiszen teljesen fölöslegesen fogyasztja az akkumulátort, ha már épp nincs rá szükségünk. Amivel ritkábban foglalkozunk az az üzemi hőmérséklet. Amint beköszönt a nyár, az autók felmelegednek és ha nem rakjuk árnyékos helyre mobilunkat, vagy nem közvetlen a szellőzőrácsra rögzítjük, akkor hamar túlmelegedhet a rendszer, ami szintén gyorsabb merüléshez vezethet.

powerbank

Ha egyik megoldást sem tudjuk épp alkalmazni és mégis szükségünk van plusz áramforrásra, akkor kénytelenek vagyunk vagy szivargyújtóról kábel segítségével tölteni a mobilunkat, vagy elő kell vennünk azt a bizonyos powerbankot.

Ezek a hordozható áramforrások általában nehezek, kábel kell hozzájuk, mindig macera, hogy hová rakjuk le, mit kezdjünk vele, szóval nem egy praktikus dolog, ráadásul jó nehezek is. Egy időben egyes cégek kísérleteztek tokba épített megoldásokkal, melyek vezeték nélküli technológiával töltötték a mobilunkat, amíg az a tokjában volt. Sajnos ezt büntetlenül nem lehetett kivitelezni, hiszen valahol annak a külső akkumulátornak el kellett férni, tehát amint felraktuk rá ezt a töltővel ellátott tokot kaptunk egy akkora maroktelefont, mintha a 90-es évek közepére repültünk volna vissza.

Na de akkor mi a powerbank a megoldás?

A jelenlegi, szerintünk legelegánsabb megoldást az ANKER nevű cég hozta létre, amely kábel nélkül, közvetlenül a mobil aljára csatlakozik, így csak meghosszabbítva a készüléket. A design egyértelműen letisztult, Apple kompatibilis. Az Anker 621 beépített lightning csatlakozóval lett ellátva, így egyszerűen egy mozdulattal rá tudjuk pattintani az iPhone-unkra, aztán mehet is tovább az addigi magasfogyasztású tevékenység.

"Az Mfi-tanúsítvánnyal rendelkező termék 5000 mAh-s energiaforrást rejt, ez 20 órányi videolejátszást adhat hozzá egy iPhone 14 Pro Max üzemidejéhez. A gyártó szerint ideális utazáshoz, a túlmelegedést külön figyeli a rendszer. A töltöttséget LED-ek mutatják a zsebben elférő terméken, amelyen a csatlakozó behajtható. A 130 x 99 x 30 mm-es termék 96 grammos."

- írja az ORIGO.

A powerbank töltéséhez adnak külön kábelt, így erre sem kell, hogy gondunk legyen.

Elérhető színek:

  • fekete
  • fehér
  • kék
  • zöld
  • rózsaszín
  • lila

Európában egyelőre még nem kapni az eszközt, de valószínűleg hamarosan nálunk is elkezdik majd értékesíteni ezt a kompakt kis kütyüt, amit az USA-ban 32 dollárért árulnak jelenleg.

Fotó forrás: ANKER 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram