2023. június 27.

Teljesen átalakulhat, hogyan rajongunk majd a sztárokért

A zenészekért, színészekért és celebekért való tömeges rajongás gyakorlatilag mindig is létezett valamilyen formában.

Minden rajongó számára fontos, hogy valahogy kapcsolódjon az ő idoljához, vagy kedvelt csapatához. Ez régebben sokkal inkább volt egy messziről figyelt plátói, képzeletbeli kapcsolat, mint manapság a social media virágzásának korában, hiszen ma már sokkal elérhetőbbek a sztárok. Több olyan szolgáltatás is felütötte fejét az utóbbi években, ami olyannyira személyesre fűzheti a kapcsolatot, hogy akár találkozhatunk is velük (meet & greet jegykiegészítő koncert után), vagy épp azt is megrendelhetjük, hogy kedvencünk videóüzenetben köszöntsön fel minket születésnapunk alkalmából. Ez mind csak pénz kérdése.

Ha ez a jelen, mit tartogathat a jövő?

A magyar tulajdonosi körrel rendelkező Benefit Barcode Inc. létrehozott egy olyan innovációt, amelynek köszönhetően a

"hírességek exkluzív előnyöket biztosíthatnak közönségüknek vásárlásaik során virtuális és kiterjesztett valóság típusú merchandising termékekkel. A szolgáltatás igazi értékét az adja, hogy a különböző szolgáltatási szinteken biztosított virtualmerch-ökhöz a sztárok különböző felajánlásokat tesznek. Az alkotók eközben újabb nagy ugrásra készülnek: meghódítják az NFT-k világát is."

- olvasható a Benefit Barcode közleményében

A Bercode szolgáltatás segítségével a hírességek, celebek, influenszerek, zenészek, sportolók létrehozhatnak virtuális, vagy épp kézzel fogható Bercode merch termékeket, rajongói kártyákat, amelyek lehetővé teszik, hogy folyamatos kedvezményeket, illetve előnyöket kínáljanak az erre előfizető rajongók számára.

„A virtualmerch-ökön elhelyezett, úgynevezett „bercode-okkal” (előnyt biztosító vonalkód) számos üzletben és kereskedőnél kedvezményesen vásárolhatnak. Az igazi értékét azonban az adja, hogy a különböző szolgáltatási szinteken biztosított virtualmerch-ökhöz a sztárok, különböző felajánlásokat tesznek. Ilyen lehet egy videóüzenet a rajongónak, személyes találkozás vagy betekintés egy videóklip forgatására”

– mutatott rá Jáger László, a Bercode Platform alapítója.

A hazai sztárok közül egyébként Vastag Csaba állt elsőként a cég élére.

Az NFT segítségével új kapuk nyílhatnak meg

Az NFT-k (nem helyettesíthető tokenek) a blokklánc technológia vívmányai. Az elmúlt időszakban hatalmas népszerűségre tettek szert, melyek lehetővé teszik digitális tartalmak, műalkotások és más egyedi relikviák létrehozását, eredetének és tulajdonjogának kétségkívüli igazolását.

A celebek, illetve sztárok nem sokára már ilyen NFT-k formájában is adhatnak ki limitált számú merch-öt, melyek ugyanúgy kedvezményes vásárlásra, vagy exkluzív szolgáltatások igénybevételére jogosítanak fel. A Bercode NFT Marketplace izgalmas lehetőséget kínál a sztárok és rajongóik közötti kapcsolat elmélyítésére.

Ehhez a cég nemrégiben kiadta saját tokenjét, a loygon láncon futó Bercoin-tokent. Ez a utility token lesz a kizárólagos fizetőeszköz a Bercode NFT Marketplace-en.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram