2023. november 01.

Reptile: Ha egy régi vágású krimire vágyunk, ez a tuti

Manapság elég nehéz olyan műsort találni Netflixen, ami ne arról szólna, hogy hogyan érzékenyítsenek minket az LMBTQ világában, vagy épp ne valami előre megtervezett valóságshow-t kelljen végigszenvedni.

reptile

A magyar fordításban 'Hidegvér'-ként emlegetett Reptile címéből eredően nem egy Mortal Kombat spinoffra kell gondolni, hanem egy igazi, öreg és valósághű krimire, amire hatalmas szükségünk volt már. Kevés manapság az olyan film, ahol nem a látványelemekkel és a kötelező kvóták betartásával szeretnének sikert elérni. Itt egyszerűen igazi problémák, remek színészek és egy jó story adja meg a hangulatot.

Nem gyenge szereposztást láthatunk a képernyőnkön, ha belekezdünk a több, mint kétórás krimibe. A Reptile-ban ugyanis előkerül a rég háttérbe vonult Justin Timberlake, aki a fejünkben örökre a 'Cry Me a River'-t énekli az esőben, illetve Benicio Del Toro, akit a 'Sicario' filmekből, illetve a 'Szökés Dennemorából' sorozatból ismerhettünk eddig. Mellettük üdítően hat Alicia Silverstone jelenléte is, aki anno a Spinédzserek c. vígjátékkal került be a köztudatba.

Mitől jó film a Reptile?

A történet maga egy ingatlanügynök meggyilkolásáról szól, illetve a rendőrség korrupciójáról. A Reptile nem kínál nekünk semmi újdonságot olyan tekintetben, hogy nem egy ilyen jellegű történetet láttunk már a krimik világában, viszont valamiért olyan szép dinamikával mutatja ezt be, hogy nehéz a tekintetet levenni a képernyőről. Csodálatos képek, gyönyörű átvezetések, remek színvilág jellemzi minden mozzanatát. Rengeteg pénz lett beleölve és ez látszik is rajta

Mitől nem annyira jó?

Ami az előnye, az a hátránya is egyúttal annak, aki nem csípi, ha lassan történnek a dolgok, ugyanis több, mint két órán keresztül van bemutatva egy olyan történet, ami akár egy 45 perces sorozatrészbe is belefért volna, ha mondjuk egy krimisorozatról van szó. Maguk a fordulatok nem elég különlegesek, szinte azonnal rá lehet jönni mi a szituáció és egy kicsit úgy van bemutatva, mintha valami óriási dolog történne, pedig nem. Mentségül szóljon, hogy ha viszont olyan szemszögből nézzük, hogy mi a legéletszerűbb scenario, akkor megbocsátható a dolog.

Megéri megnézni?

Annak, aki nem szeretné kapkodni a fejét a történések után és hajlandó lelassulni erre a két órára és nézni a szép képeket, annak mindenképp érdemes megnézni.

Sorozatok, Netflix, szolgáltatások: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram