2023. augusztus 27.

A Revolutra is rálát a NAV: Eddig csaknem 300 behajtás iránti megkeresés indult

Az okostelefonok korában a pénzügyek kezelése a külföldi utazások során gyorsan és egyszerűen megoldhatóvé vált azáltal, hogy az emberek online pénzügyi szolgáltatásokat és alkalmazásokat használnak.

Revolut

Az egyik ilyen innovatív megoldás a Revolut, amely egy digitális bank, és egyben többféle pénzügyi szolgáltatást nyújtó mobilalkalmazás. A Revolut alkalmazás a külföldi utazásokhoz szükséges pénzügyi eszközöket és szolgáltatásokat kínálja, amelyek megkönnyítik az utazók életét és biztosítják a pénzügyi biztonságot. A Fintech megoldásokról korábban már részkeletesen írtunk, ezt itt olvashatod el.

Azonban a héten érkezett a hír, hogy Revolut bankszámlára elhelyezett vagyonról is van információja a NAV-nak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) van információja a Revolut bankszámlára elhelyezett vagyonról is, ráadásul köztartozás esetén a külföldön vezetett számlák sem mentesek a hatósági eljárás alól – közölte a NAV kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint aki önként és felszólítás után sem fizeti meg köztartozását, az számíthat arra, hogy bankszámlájára inkasszó kerül. Az adózók nagy többségét ez nem fenyegeti, hiszen Magyarországon fölényben vannak a tisztességes, jogkövető állampolgárok, mások viszont abban bíznak, hogy külföldön vezetett számláik mentesek a hatósági eljárás alól, ami egy tévhit – közölte a NAV.

Kiemelték, hogy a Magyarországon egyre népszerűbb, virtuális pénztárcát kínáló Revolut bankszámlára elhelyezett vagyonról is van információja az adóhivatalnak. Sőt, előfordult már az is, hogy a NAV inkasszót kért egy magyar állampolgár jelentős köztartozása miatt annak Revolut bankszámlájára a litván adóhatóságnál. A magyar költségvetést megillető összeg szinte teljes egészében meg is térült.

revolut

Adóvégrehajtási szempontból ugyanis átjárhatók az országhatárok. Nemzetközi egyezmények és uniós direktíva keretében a magyar illetőségű adózók pénzügyi számláiról automatikusan érkezik információ a NAV-hoz, amit az adóhatóság végrehajtási célokra is felhasználhat. Tavaly 87 joghatóságtól érkezett adat csaknem 870 ezer, külföldön vezetett számláról az adóhivatal tájékoztatása szerint.

Államok közötti behajtási együttműködéssel eddig csaknem 300 behajtás iránti megkeresés indult a kapott számlainformációk alapján, amely több mint 63 millió forint költségvetési bevételt eredményezett.

A Revolut is szolgáltat adatokat a litván adóhatóságon keresztül, így a behajtási jogsegély alól a Revolut számlákra elhelyezett jövedelem, vagyon sem kivétel

– olvasható a NAV közleményében.

Ennek ellenére a Revolut az ideális pénzügyi társ, amely megkönnyíti és biztosítja a pénzügyi biztonságot a külföldi nyaralások során.

Nyaralásra készülsz, ebben a cikkben megmutatjuk melyik az az 5 alkalmazás, amely nem hiányozhat a mobilodról.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram