2023. november 14.

8 TB-os tárhelyet kínál a Samsung új Hordozható SSD-je

A kompakt kialakítású SSD akár 3,8-szoros átviteli sebességet biztosít a vállalat korábbi külső HDD-ihez képest

Samsung a félvezető technológia élvonalbeli vállalataként mutatja be legújabb könnyű, SSD-jét, a T5 EVO-t, amely 8TB méretű tárhelyével jelenleg a vállalat legnagyobb kapacitású hordozható SSD-je. A T5 EVO nemcsak nagyméretű tárhelyet, hanem ultrarövid átviteli sebességet is biztosít tartós, kompakt kialakításban, amellyel sokoldalú SSD-megoldásokat kínál a felhasználóknak.

A T5 EVO-t úgy alkották meg a fejlesztők, hogy az megfeleljen a legkülönbözőbb életstílusú felhasználók igényeinek. Az akár 8TB-os kapacitással, a gyors sebességgel, valamint a külső ütődésektől való védelemmel ellátott SSD elnyerheti mindazok tetszését, akiknek fontos, hogy szinte bárhol és bármikor hozzáférjenek tárolt adataikhoz.

Az USB 3.2 Gen 1 szabványú T5 EVO akár 3,8-szoros adatátviteli sebességet biztosít a vállalat külső HDD-ihez képest, és akár 460MB/s szekvenciális olvasási és írási sebességével nagy teljesítményt nyújt, megkönnyítve ezzel a nagyméretű fájlok átvitelét.

SSD

Még könnyebb hordozhatóság és ergonomikus kialakítás

A T5 EVO hordozható SSD-t a „kompakt és könnyű ergonómia” jegyében tervezték a fejlesztők úgy, hogy kialakításával újszerű élményt kínáljon. Az eszköz elsőként tér el a korábban megszokott névjegykártya-mérettől, miközben a praktikus és könnyű kialakítás továbbra is megmarad. Az SSD szélessége 95 mm, hossza 40 mm, vastagsága pedig 17 mm, amely azt jelenti, hogy a felhasználók a 8 TB méretű hordozható adattároló eszközüket könnyedén kézben tarthatják. A kompakt méret és a nagyméretű memória kettőse gyorsabb sebességet, hasonló kapacitást, valamint egy kisebb és könnyebb vázzal bíró eszközt kínál a felhasználók számára, mint egy külső HDD. A gondosan megtervezett, 102 grammos súly ellenére is masszív érzetet kelt.

A fekete vázzal és titánszürke gyűrűvel ellátott T5 EVO prémium és elegáns érzetet kelt a felhasználókban, miközben remekül illik egyéb, szürke színű fogadóeszközökhöz is. A T5 EVO fémgyűrűs kialakításának köszönhetően könnyen rögzíthető bármilyen táskára vagy poggyászra. Ezen kívül pedig a fémtest és a gumírozott felület extra védelmet nyújt a külső ütődésekkel és sérülésekkel szemben, akár két méteres esés során is.

Több millió kép és dal gyors és egyszerű tárolása

A kényelmes kialakítás nem befolyásolja a tárhely méretét. A T5 EVO maximális 8 TB-os tárhelyével nagyméretű fájlok, nagy felbontású videók, fényképek és játékok tárolására is alkalmas, így munkára és játékra is megfelelő eszköz lehet. Egy 8 TB méretű T5 EVO több mint kétmillió 3,5 MB-os fénykép, 1,8 millió 4 MB-os zenefájl vagy 3500 2 GB-os videó tárolására képes.

SSD

Hővédelemnek köszönhetően a biztonság az első

Az új hordozható SSD hővédő technológiája az eszköz, a hardveres adattitkosítás pedig az információk biztonságát szolgálja. A Samsung Dinamikus hőpajzsa védelmet nyújt a túlmelegedés ellen és fenntartja az optimális működési hőmérsékletet – megfelelve az IEC 62368-1 nemzetközi biztonsági szabványnak. A T5 EVO emellett támogatja az AES (Advanced Encryption Standard) 256 bites hardveres adattitkosítást, így a felhasználók biztonságban érezhetik eszközüket az adattárolást illetően.

Széleskörű kompatibilitás a felhasználók érdekében

A T5 EVO számos operációs rendszerrel és fogadóeszközzel kompatibilis, így például a macOS®, Windows® alapú készülékekkel, okostelefonokkal/tabletekkel és játékkonzolokkal. Az SSD-n megtalálható Samsung Magician Szoftver átfogó meghajtókezelési funkciókat kínál, beleértve a valós idejű állapotellenőrzést, a valódi hitelesítési ellenőrzési funkciót, a teljesítményszint-mérést és a firmware-frissítéseket.

A T5 EVO három különböző – 2 TB, 4 TB, 8TB– tárhelykapacitású változatban érhető el. A hordozható SSD USB-hez Type-C-to-C kábel is jár, és három év korlátozott garanciát is tartalmaz.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram