2021. július 27.

Sosem késő életmódot váltani. Tedd meg mobilappok segítségével!

5 kipróbált módszer, hogyan javíthatsz életminőségeden mobilalkalmazások segítségével

Legyen az okostelefonod a személyi edződ, vagy a nyelvtanárod, esetleg a pénzügyi tanácsadód is egyszerre! Minden korosztály számára kínálnak megoldásokat az életvezetés szinte minden területére az okostelefonokhoz egyre nagyobb számban fejlesztett mobilapplikációk.

Többet szeretnél mozogni, egészségesebben táplálkozni? Csökkentenéd a havi költekezésedet, vagy szeretnél többet olvasni? Kipróbálnál egy idegen nyelvet, szorosabbra fűznéd kapcsolataidat szeretteiddel, ismerőseiddel? A feltett kérdésekre választ találhatsz néhány hasznos mobilalkalmazásban. 5 pontban szedtem össze a különböző témakörök számomra bevált alkalmazásait.

1. Első az egészség!

Ha elhatároztad, hogy ezentúl jobban odafigyelsz az egészségedre, két oldalról érdemes megközelítened ezt a témát. Egyfelől a rendszeres mozgás, a testedzés érhet el eredményt, másfelől pedig a kalóriák számolása, a tudatosabb táplálkozás.

Otthoni testedzéshez nyújthat segítséget ez az alkalmazás

Hasznos lépés- és kalóriaszámlálók:

Ingyenes lépésszámláló

Yazio - kalóriaszámláló

Fontos, hogy a fokozatosság elvét tartsd be, ne terheld túl magad már a legelején, ne tégy úgy, mintha profi sportoló lennél. Lehet, hogy az első időszakban fitneszprogramként pont elegendő egy hétvégi túra, vagy egy kiadós séta is.

2. Legyen szervezettebb az életed!

Folyton elfelejted befizetni a számláidat? Elkésel a megbeszélésekről? A családi/baráti programok is elmaradnak, mert nem jut rá időd, vagy megfeledkezel róluk? A bevásárlások alkalmával mindig valami a boltban marad, amit meg kellett volna venned? Ezekre a problémákra ma már számos alkalmazás kínál egyszerű és jól követhető felhasználói felületet. Ezek segítségével a napi teendőidet, programjaidat össze tudod gyűjteni és nyomon tudod követni, pénzügyeidről költségvetést tudsz készíteni, aktuális teendőidről értesítéseket kaphatsz.

Kiváló alkalmazások ebben a témakörben:

Feladatlista

Költségvetésem

3. Fűzd szorosabbra kapcsolataidat!

Sajnos előfordulhat, hogy családtagjaidtól, barátaidtól messzire sodor az élet. Ilyenkor jöhetnek jól azok az alkalmazások, amik – még ha csak részben is – de áthidalhatják a távolságokat és közelebb hozhatják szeretteidet. Ingyenesen telefonálhatsz a nagyival, vagy tarthattok rendszeres családi videó csevegést is.

WhatsApp

Viber

Skype

4. Legyen a telefonod a könyvtárad is!

Ha elhatároztad, hogy mostantól több könyvet olvasol, az nem kell feltétlenül azzal járjon, hogy több tíz kilós terheket kell cipelned magaddal minden alkalommal, amikor olvasni támad kedved. Az e-könyvek évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem is csoda, így akár több száz könyvet, akár egy egész könyvtárat is tárolhatsz a telefonodon vagy e-book olvasódon. Ehhez segítenek az alábbi közkedvelt alkalmazások, amik segítségével hangoskönyveket, podcastokat is élvezhetsz:

eReader Prestigio

Audible

5. Nyelvet tanulni új módszerrel

Ha korábban már tanultál idegen nyelvet, de nem használod évek óta és felfrissítenéd a tudásodat, vagy egy új nyelvet tanulnál, mindkét esetben nagy segítségedre lehetnek a nyelvtanuló mobilalkalmazások. Ráadásul egy újabb idegen nyelv tanulása egészségügyi kutatások szerint tovább tartja frissen az agyadat és késlelteti az időskori demenciát is.

Duolingo

Xeropan

Ha rászántad magad az életmódváltásra és a fent részletezett módszerek egyikét-másikát használod, sose feledd, hogy kitartás nélkül egyik sem lesz hatékony.

További cikkek Mobil kategóriában

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram