2023. november 21.

Startol a OnePlus 12 és a Meizu 21 - Kínai bekeményített az év végére

Sok minden megváltozott a OnePlus One óta, például az árazás a sokszorosára nőtt, cserébe a lencseszám és a szoftver is előrelépett, és a Meizu sem tétlenkedett.

2013 decemberében alapította meg az Oppóból kivált, ám a BBK Electronics ernyővállalat alatt maradt Pete Lau és Carl Pei a polgárpukkasztó OnePlust, úgyhogy 2023 december 4-e tökéletes időpont lesz a tízéves jubileumot megünnepelni. Mindkettőnek köze van az Oppóhoz, főleg az óta, hogy a két vállalat összebútorozott, így a szoftver közös alapokon nyugszik, akárcsak a gyorstöltési technológia és a Hasselblad kollaboráció. Egyedülálló csomag maradt az okostelefon-piacon a gyártó, hiszen indulás óta a csúcstechnológiát ötvözik az elérhető árral. Persze itt is az első volt az igazán nagy durranás, de azóta is megkerülhetetlen szereplői a piacnak.

OnePlus

Renderkép - Illusztráció

Ám elég különbséggel készül a két csapat, hogy szó ne legyen egy azon készülékről két néven: a Find X7 Pro ütőkártyája a dupla periszkópos zoomrendszer, a OnePlus 12-é pedig a Sony Lytia 808 csúcsszenzor lehet.

Azért a Snapdragon 8 Gen 3 megegyezhet, akárcsak Kínában a ColorOS 14 felület Android 14-es alapokon, míg Európa 2024 elején találkozhat a OnePlus 12-vel és az OxygenOS 14 felülettel, és akkor érkezhet meg a Find X7 Pro is.

Szintén a jövő héten érkezik a Meizu 21

Ugyan a márka nem tudta megismételni az Oppo, a Xiaomi vagy a Realme nemzetközi sikerét, de a Meizu 20 adott új lendületet a brandnek, és máris küszöbön a remélhetőleg szerencsés Meizu 21 és Meizu 21 Pro.

A márka pedig már a Snapdragon 8 Gen 3-at és a hihetetlenül vékony, 1,74 mm-es kávákat is megerősítette - írja a Mobilaréna.

OnePlus

Ugyanígy megerősítést nyert az Android 14-gyel rajtoló Flyme felületet és persze a FlymeAuto támogatást, elvégre ez a szoftver fut a Geely újabb járművein, és a mobilos összhang az anyavállalat ütőkártyája, melynek kötelékébe tartozik a Volvo, a Polestar, a Zeekr, a Lynk & Co és a Lotus is.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram