2023. november 27.

Viszlát Touch ID - Az Apple a 16 szériánál elköszön az ujjlenyomattól

Az Apple következő, iPhone 16 szériájával érkező újítások között számolhatunk a Touch ID ujjlenyomat-hitelesítési technológia végleges távozásával.

Az értesüléseket egy integrált áramkör-szakértő osztotta meg, aki korábban többször is megbízható információkat osztott meg az Apple terveiről a Weibo közösségi oldalon. A szakértő jelezte, hogy az Apple a Touch ID-hoz szükséges chipek gyártásához használt eszközöket nagy részben leállította, az utolsó darabokat pedig a harmadik generációs iPhone SE modellek gyártásában hasznosították.

Touch ID

A beszámolók szerint a negyedik generációs iPhone SE készülékeken már kizárólag a Face ID lesz elérhető a jelenlegi állás szerint.

Az Apple továbbá friss hírek szerint egy kijelző alatti ujjlenyomat-technológián dolgozik, amely várhatóan 2026 körül debütál majd, szóval még az sem biztos, hogy teljesen el kell köszönnünk a Touch ID-től, csak a technológiától. Ezzel egy időben tervezik a Face ID-t is a készülék kijelzője alá helyezni, így a felhasználók számára további fejlett biztonsági opciók válnak majd elérhetővé.

Az Apple első generációs iPhone-ja, amelyet 2007-ben mutattak be, egy óriási ugrást jelentett a mobiltelefonok világában.

Az Apple teljesen megreformálta azt az okostelefon-ipart amely hosszú utat tett meg az első okostelefon 1992-es bemutatása óta. Az évek során számos technológiai fejlesztés és innováció alakította át az okostelefon-ipart, és tette azt a világ egyik legdinamikusabb és legversenyképesebb iparágává.

Touch ID

A 21. század egyik legfontosabb találmánya azonban kétségkívül az Apple iPhone. Amikor Steve Jobs 2007-ben bemutatta az első iPhone-t, nem is sejtettük, hogy ez az okostelefon-iparágat alapjaiban változtatja meg, és olyan verhetetlen mércét állít fel, amelyet más gyártók még mindig nem tudnak elérni - erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram