2023. augusztus 10.

Már rendelhető a TV, amit a fejünkön kell hordani

A cím alapján azt gondolhatjuk, hogy egy furcsa szerkezetről van szó, amit ha a fejünkre erősítünk, akkor előttünk lebeg majd egy televízió.

Erről természetesen szó sincs. A készülék egy okosszemüveg, amely egy 251 hüvelykes okostelevíziót jelenít meg előttünk kiterjesztett valóság segítségével.

Virtuális okos-TV

A Rokid névre hallgató cég képes volt olyat alkotni a kiterjesztett valóság világában, ami az átlag embernek is érdekes lehet. Eddig legtöbbször gamer körökben láttunk ilyesmit, vagy ipari körülmények között. Itt most sima TV nézésről van szó.

A használata során olyan hatást kelt a szemüveg, mintha egy körülbelül 5 méter képátlójú TV-t néznénk három méterre a szemünktől. Ez a bizonyos rendszer két eszközből áll, egy szemüvegből és a kábellel csatlakoztatható Rokid Station-ből, amely Android TV-t futtat. A távirányítóval egybeintegrált Stationre akár kábeltévés set-top boxok vagy játékkonzolok is ráköthetőek a HDMI csatlakozóján keresztül.

Erre a bizonyos Rokid Station-re egyébként más gyártóktól származó AR-szemüvegek is ráköthetők, ami elég hasznos dolog, hiszen így nincs teljes mértékben kisajátítva a rendszer saját szemüvege.

"Az 5000 milliamperes akkujával 5 órányi folyamatos üzemidőt ígérő Rokid Station önmagában 129 dollárért rendelhető, míg a Rokid Max szemüveggel összecsomagolva 529 dollárba kerül, a szállítás szeptemberben kezdődik. Az EU-ból való rendelés esetén a fenti összegekhez hozzájön még a vám és az áfa, a tételek kifizetését a vevőknek kell intézniük a kiszállítást végző cégen keresztül."

- írja az ORIGO.

Kép: Rokid

Okostelevíziók: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram