2023. szeptember 22.

Teljes egészében fizetőssé válhat az X, azaz a Twitter

Elon Musk egy hétfői beszélgetésen ejtette el az ötletét, miszerint minden Twitter felhasználótól elkérne egy aprócska összeget (azt nem tudjuk, neki mit jelent az apró) annak érdekében, hogy kiszűrje a botokat.

A beszélgetés egyébként az izraeli miniszterelnökkel zajlott. Emellett a mesterséges intelligenciáról és a fejlődésével járó kockázatokról is szó esett.

A Meta sem tétlenkedik egyébként a háttérben, már készítik a saját válaszukat a Twitterre!

Kezelhetetlen a botok és a kamu profilok mennyisége a Twitteren

Musk egyébként már régóta igyekszik mindenféle algoritmusokkal felvenni a botok ellen a harcot, viszont most úgy néz ki betelt a pohár és csak a fizetős verziót látja az egyetlen ésszerű megoldásnak. Ez akár összefüggésbe is hozható azzal a nem elhanyagolható ténnyel, miszerint a Twitter nagyon kevés pénzt hoz a konyhára. Ez sem véletlen, hiszen Elon Musk megosztó személyisége rengeteg potenciális hirdetőt riasztott el a felületről.

Ha nincs hirdetés, fizessenek a felhasználók

Lehetne ez az új X platform jelmondata is akár. Bár már a Prémium verzió dübörög, mégsem sikerült a várt eredményeket lehozni, még mindig nem elég fontos az emberek számára, hogy legyen a nevük mellett kis kék pipa. Havonta átlagosan 540 millió felhasználót tudhat magáénak az oldal, amiből az előfizetők száma nem éri el az egymilliót.

Azt sajnos pontosan nem tudjuk, szerinte mi lenne az a bizonyos alacsony összeg, amit egy átlag felhasználótól el szeretne kérni, reménykedünk benne, hogy a mi pénztárcánk szerint is alacsony lesz.

Mobilkészülékek: Tarr.hu 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram