2023. július 06.

Úgy néz ki, nem lesz jövőre iPhone SE

Az iPhone SE hatalmas népszerűségnek örvendett mindig is, hiszen aki nem szeretné az egész havi fizetését (vagy kettőt) egy mobilra költeni, akkor remek alternatívaként szolgált ez a budget megoldás az Apple-től.

Aki nem szeretne tovább nyújtózkodni, míg a takarója ér, annak találták ki anno az iPhone SE szériát. Kicsit minden szempontból "butább", mint drágább társai, de ár/érték arányban nagyon ott van a szeren. A jelenlegi előrejelzések alapján úgy fest, hogy jövőre nem jelentkezik újabb verzióval ez a széria, legkorábban 2025--re lehet várni az okoskészüléket.

Mikor jöhet az új iPhone SE

"A Barclays elemzői úgy vélik az ellátási láncok által szolgáltatott információk alapján, hogy az Apple 2024-ben valószínűleg nem dob piacra új iPhone SE modellt. Ez azt engedi feltételezni, hogy a cég házon belül készülő 5G modeme sem készül el egyhamar, mivel a terv szerint ez a mobil lenne az Apple házon belül fejlesztett 5G chipjével felszerelt első eszköz."

- olvasható a HWSW oldalán

Évek óta próbálják csökkenteni a Qualcommtól való függőségüket. Annak ellenére, hogy 2019-ben véget vetettek egy nagyobb szabadalmi viszálynak, az Apple felvásárolta az Intel mobil nagy részét és bejelentette, hogy saját chip-készleten dolgozik.

Ming-Csi Kuo áprilisban úgy vélekedett, hogy az:

"Apple modemek tömeggyártása legkorábban 2025-ben kezdődhet meg, így a jövő év végén piacra kerülő iPhone 16 modellekben még továbbra is Qualcomm komponenseit használják fel."

A következő iPhone SE kinézetre valószínűleg követni fogja a tavaly piacra dobott 14-es modell formavilágát, így ebből már a méretre is következtethetünk ami 6,1 hüvelykes. Egyébként más forrásokból olyat is lehetett hallani, hogy nem is lesz többet ilyen budget verziója az Apple-nek, de az elemző ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

A legutóbbi iPhone SE egyébként tavaly jelent meg márciusban egy 4,7-es LCD kijelzővel, 5G-vel, ujjlenyomatolvasóval és egy 12 mPx-es kamerával. Itthon jelenleg ez a modell olyan 170.000 körül mozog, attól függ, milyen ajánlatot sikerül megcsípnünk.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram