2023. július 26.

Game Pass-es lett a Need For Speed: Unbound

A Need For Speed sorozat 1994 óta, azaz közel 30 éve van jelen az életünkben, mégis képes volt olyan szinten tartani az iramot, hogy még mindig képesek releváns verziókat felmutatni a játékból.

Az NFS: Unbound a széria legújabb tagja egészen máshonnan közelíti meg a versenyzést, mint az elmúlt részek. Régóta ez az első olyan, ami a méltán népszerű Underground sorozatra hajaz, ahol az autók tuningolása, a driftelés és a városi versenyek állnak a központban.

Na de mitől is érdekes az Unbound epizód?

Grafikailag egy igen merész formához nyúltak, mégpedig összekeverték a realisztikus megoldásokat a graffitis rajzokkal. Ezt úgy kell elképzelnünk, hogy a füsteffektek, a karaktereink, de még a baleset következtében történő törések is színes rajzokkal kiegészítve jelennek meg, ami eléggé kihozza az embert a realitás világából, ami nem feltétlenül baj, hiszen a teljes élethűség kedvelőinek ott van a Forza sorozata.

Rengeteg a rossz kritika

Annak ellenére, hogy az EA radikális változást várt attól, hogy elvette a munkát az eddigi fejlesztőcsapattól nem igazán jöttek azok a visszajelzések, amikre számítottak. Az egyik, amire igazán panaszkodnak, hogy csak a legújabb generációs platformokra jött ki, az Xbox One-t és a PS4-et már nem vették számításba, így rengeteg felhasználótól estek el. A másik megosztó az előbb említett grafikai megoldás, ahol a trailerben anno rengeteg anime-hoz hasonló kivitelezést ígértek, ehhez képest nem kaptunk túl sok effektezést.

Amitől még különleges és megosztó az maga a történet, hiszen sosem gondoltuk volna, hogy egy autóversenyben egy egészen értelmes narratívát láthatunk, ami mellett releváns, olykor egészen vicces párbeszédeket is hallgatunk. Bár nem sok beleszólásunk van ezekbe, ad egy kis élményt azoknak, akik szeretik a story-kat. Persze ezeket könnyen át is lehet lépni, ha épp nincs kedvünk, vagy időnk erre.

Forrás: Steam

Az utolsó nagyobb probléma, amit mi is tapasztaltunk, hogy nagyon nehéz megszerezni azt a mennyiségű pénzt, amivel vehetünk új autókat, illetve az alkatrészek is irreálisan drágák ahhoz képest, hogy egy-egy versennyel mennyi pénzt tudunk keresni. A nappal/éjszaka játéknarratíva szintén meghosszabbítja az események lefolyását, ráadásul nagyon repetitív a dolog. Egy idő után ráébredünk, hogy pontosan ugyanazt kell körülbelül ugyanúgy csinálnunk minden alkalommal.

Mindent figyelembe véve az Unbound egy merész vállalkozás volt, amely megosztó. Vagy igazán megtetszik valakinek, vagy azonnal törli a gépről. Az, hogy a megjelenés után tették Game Pass-es játékká elég sokat elárul az eladási problémákról, ami minket átlag felhasználókat annyiban érint, hogy ha van előfizetésünk, nekünk sem kell megvenni.

Nyitókép: EA

Internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram