2023. július 28.

Vigyázat: Egyre több a hamisított SSD a piacon

Ha SSD vásárlására adjuk a fejünket, mindenképp megbízható eladótól, vagy ismert bolttól vásároljunk, mert nagyon pórul lehet járni.

Nem újdonság az információ, miszerint ne dőljünk be mindenféle random kínai oldalnak, ahol meglepően olcsón jutunk hozzá "ugyanahhoz" a termékhez, mint amit itthon egy létező üzletben vennénk. Persze van olyan, hogy az ember jól jár, de a komolyabb számítógépes alkatrészekkel nem szabad viccelődni.

ssd

Nagy a balhé a kínai kamu SSD-k körül

Az elektronikai eszközök hamisításában Kína élen jár. Körülbelül január óta, nagyrészt a méltán hírhedt AliExpress oldalról tucatjával kerülnek ki a kamu meghajtók. A hamisítók közismert és megbecsült márkák névjegyeivel próbálnak visszaélni.

"Az üggyel most a túlhajtással foglalkozó közösségben ismert der8auer is foglalkozott, több hamis terméket is megvizsgált."

- írja az ORIGO.

A reklámozott tárolókapacitásuk töredékével rendelkeznek, írási/olvasási sebességük nagyon lassú, gyakorlatilag egy régebbi pendrive-nak felelnek meg maximum.

"A hamisított termékek felismerése szerencsére egyszerű, a csalók a valódi termékekhez képest töredékáron kínálják azokat. A youtuber 40 eurót fizetett a 4 TB kapacitásúnak reklámozott „980 Evo" hamisítványért, olyan 15 ezer forintról van szó, miközben a valódi 4 TB-os szilárdtest-meghajtók körülbelül 80 ezer forint magasságában kezdődnek."

- olvasható az ORIGO-n.

A Tarr.hu-n olyan készülékek találhatók, melyek mind hivatalos eredeti forrásból származnak, érdemes körülnézni kínálatukban!

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram