2023. november 14.

Új funkció kerül a Waze-be: Ez az egyik legnagyobb újítás 2020 óta

A Google által birtokolt Waze applikáció legújabb funkciójának köszönhetően figyelmeztetést kapunk, ha olyan útszakaszon keresztül vezet minket a navigáció, amelyen sok baleset fordul elő.

A figyelmezetetés a többi útvonalon előforduló értesítés mintájára fog megjelenni, például egy éles, beláthatatlan kanyar vagy bonyolult kereszteződés előtt. Az előrejelzéseket az applikáció a felhasználói visszajelzések és egy AI modell segítségével hozza létre, ami több szempontot is figyelembe vesz.

Waze

A funkció figyelembe veszi a forgalom mennyiségét, a szintkülönbségeket, de még az autópályák és a lakott területek között is különbséget tesz.

A modern technológia rohamos fejlődése nem csak az okostelefonokat és a számítógépeket érinti, hanem az autózást is átalakítja - ebben a cikkünkben a legjobb autós alkalmazásokról írtunk bővebben.

A Waze az egyik legnépszerűbb internet alapú navigációs alkalmazás, és különösen autósok számára tervezték. Az alkalmazás valós idejű forgalmi információkat nyújt, lehetővé téve az úton lévő akadályok és dugók elkerülését. Emellett a közösségi jelentések révén a felhasználók figyelmeztetéseket kaphatnak a balesetekről, sebességellenőrzésekről és más közúti veszélyekről. Az élénk közösség által generált adatok révén mindig a legfrissebb információkhoz juthatunk hozzá.

A Waze nem értesít olyan útvonalakon, amelyeken gyakran közlekedünk, hogy ne terelje el a figyelmünket az okostelefon, hiszen ezeken a szakaszokon kiismeri magát már az ember.

Waze

A navigációs szolgáltatás az évek során folyamatosan törekedett arra, hogy segítse az autóvezetőket és biztonságosabbá tegye a közlekedést, elég itt például gondolni arra a frissítésre, amely során bekerültek a valós idejű baleseti adatok megjelenítése, vagy arra, hogy 2020 óta már előre figyelmeztet az alkalmazás, hogy melyik sávba tartsunk, hogy a következő lehajtónál vagy kereszteződésnél ne érjen minket meglepetés.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram