2023. augusztus 09.

Kritikán alulira sikerült a Witcher legújabb évada

Amikor először szóba került, hogy készítenek sorozatot a kultikussá vált Witcher szerepjátékból, rengetegen óriási elvárásokkal és lelkesedő örömmel várták, milyen lesz a sorozatadaptációja a történetnek.

Az első két évad is kapott már egy-két odapirító kritikát a CGI miatt, illetve a történeti szálak miatt is, de alapvetően óriási baj nem volt velük. A legutóbbi harmadik évad sajnos ezt nem mondhatja el magáról.

Nem csoda, hogy Henry Cavill kiszállt a Witcher-ből

Ritka pillanat az, amikor a sorozat főszereplője önszántából hagyja ott a produkciót. Itt még ez is megtörtént és nem véletlen. Természetesen Henry a távozását is elképesztően elegánsan intézte megszólalásaiban, amiben legtöbbször csak annyit említ, hogy az ő útja itt véget ért ezzel a karakterrel. Sejthetjük, hogy ennél azért több áll egy ilyen szintű távozás mögött. Köztudott, hogy Henry nem csupán, mint színész kedveli a Witchert, hanem a gamer közösségnek is tagja. Mivel nem kevés órát töltött a játékkal, ezért valószínűsíthető, hogy a harmadik évadra ráerőltetett woke culture már az ő szűrőjén sem ment át. Sajnálatos módon a legtöbb Netflix tartalomnak manapság ez jelenti a halálát.

A Total Filmnek adott friss interjújában Lauren Schmidt Hissrich igyekezett elmagyarázni, miért döntöttek úgy, hogy újracastingolják Geralt karakterét, illetve miért folytatják a harmadik évad után a szériát a befejezés helyett. A showrunner szerint egyszerűen túl sok történet van még hátra, amit el szeretnének mesélni, és mivel a többi szereplő, valamint stábtag még mindig élvezi a sorozat készítését, úgy döntöttek, hogy egy másik színésszel tovább folytatják a sorozatot.

„Volt választásunk. Geralt kiszáll, és akkor befejezzük a sorozatot. De ezt nem akartuk megtenni. Egyszerűen túl sok mesélnivalónk van még. Ha Geraltot egy másik Witcherrel helyettesítenénk, akkor teljesen eltávolodnánk a könyvektől, és nem hiszem, hogy ez bárkinek is bejönne. Mindannyian izgatottak vagyunk Liam érkezése miatt. Hatalmas űrt kell betöltenie, de rengeteg energiával rendelkezik és óriási izgalommal várja a következő évadot. Ez nyilvánvalóan egy teljesen új fejezet számunkra. Rengeteg érzés kavarog bennünk, de a nap végén úgy vagyunk vele, hogy szeretjük, amit csinálunk. Szóval folytatjuk tovább.”

- olvasható az esport1 oldalán

Otthoni szolgáltatások: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram