2023. június 27.

Búcsút intett a Microsoft az Xbox One-nak

A Microsoft végleg elbúcsúzni látszik az Xbox One konzoloktól, legalábbis meg fog szűnni a támogatás.

Az Xbox Games Showcase eseményen derült ki egy interjú során a hír, miszerint a Microsoft megszünteti az előző generációs konzolok támogatását. A játékbemutatón végre megismerhették a játékosok az évek óta várt Starfield-et is.

Az Axios interjújából kiderült, hogy kicsit más stratégiával fognak innentől dolgozni és sokkal nagyobb hangsúlyt fognak fektetni az exkluzív játékok fejlesztésére. Eddig átlagosan 3 éves intervallumot adtak egy fejlesztőcsapatnak, viszont Matt Booty a játékfejlesztésért felelős vezető azt nyilatkozta, hogy ez akár felmehet 5-6 évre is, ugyanis innentől kezdve a minőség lesz a fontosabb és nem a mennyiség. Így talán még jobban fel tudnak zárkózni a PlayStation mellé ezen a részen is.

xbox one

Pápá Xbox One

Aki még mindig az Xbox One-ját püföli otthon annak sem kell elkeseredni, hiszen ami eddig ment az a jövőben is menni fog a konzolon, illetve ami csak Series készülékekre lett optimalizálva, azt a felhőalapú verzióban One-ról is lehet játszani, szóval akár egy budget megoldás is lehet ebben.

Internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram