2023. június 16.

Dupla tárhellyel érkezik az új Xbox Series S

Régóta gyűrűző problémára kínálja fel megoldását az Xbox azzal, hogy kihozza újra az Series S konzolt, csak épp 1 TB tárhellyel, az eddigi 512 Gb-hoz képest.

Elég furcsa volt már két évvel ezelőtt is, főleg azoknak a játékosoknak, akik az 1 TB-os Xbox One X-ről váltottak Series S-re, hiszen meg kellett szokniuk, hogy bár a látvány és a gyorsaság sokat fejlődött, csak fele annyi játékot használhatnak egyidejűleg. Ez ugyebár manapság elég nagy problémát jelent, hiszen egy értelmes játék 100-200 GB környékén mozog. 

Xbox Series S Carbon Black

A másik változás a szín, hiszen ezt a készüléket Carbon Black, azaz szénfekete színben vásárolhatjuk meg, az előző fehér verzióval ellentétben.

Eredetileg 349 dollárt találhatunk az árcédulán, ami nem is rossz ahhoz képest, hogy körülbelül ennyit kellett fizetnünk anno az előző kiadásért is, illetve csak pár dollárral drágább, mintha bővítést vásárolnánk az előző készülékünkhöz képest.

"Míg eleinte csak a Seagate gyártott ilyen komponenst, nemrég a Western Digital is előrukkolt 512 GB-os és 1 TB-os bővítőkártyáival, melyek közül a kisebb variáns már magában 80 dollárba kerül, mindeközben a Seagate 90 dollárért árulja a hasonló kapacitású termékét. Ezt megelőzte, hogy a Seagate áprilisban egy jelentősebb árcsökkentést jelentett be, már előre készülve a konkurens piacra lépésére, így az Xbox-tulajdonosok az elmúlt hónapok során lényegesebben olcsóbban kezdhették el bővíteni a konzoljuk kapacitását"

- olvasható a HWSW közleményében

Az új Xbox szeptember elsejével lesz kapható a Forza Motorsport és a Starfield megjelenésével összehangolva.

Konzolhírek: Nintendo Switch

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram