2023. szeptember 26.

Megérkezett a csúcskategóriás Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra.

A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük.

Képalkotás professzionális Leica optikával

A Xiaomi 13T sorozatot úgy alkották meg, hogy készítői tisztában voltak vele: az okostelefonhasználók legújabb generációja a kreativitását szeretné kibontakoztatni a telefonokkal, így a termékcsalád professzionális minőségű fényképek elkészítésére is alkalmas. Mind a 13T Pro és a 13T tripla kamerarendszerrel van felszerelve, amely a Leicával közösen fejlesztett Summicron lencsékből áll.

Xiaomi 13T

Része egy 7P aszférikus lencsével kiegészülő 50 MP-es, nagylátószögű, 24 mm-es gyújtótávolságú egység, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy több fényt engedjen be, így nagy dinamikatartományban is lehessen felvételeket készíteni vele. Ehhez társul egy 50 MP-es, 50 mm-es gyújtótávolságú teleobjektív lencse. A harmadik, 12 MP-es, 15 mm-es gyújtótávolságú, ultranagy látószögű kamera a panorámafotók és tájfotók készítésére a legalkalmasabb. A 100% -ban DCI-P3-ra épülő kamerák szélesebb színtartománnyal rendelkeznek, amely segít az élet varázslatos pillanatait klasszikus Leica minőségben megörökíteni.

A Xiaomi 13T sorozat készülékei kétféle, eredeti Leica fényképezési módot kínálnak: Leica Authentic Look és Leica Vibrant Look.

Mindkettő látványos eredményeket képes produkálni, miközben a színeket a maguk természetességében, erős kontrasztokkal és árnyalatokkal adják vissza, ami a Leica kamerákkal készült fotók lényeges tulajdonsága. Hat Leica filter áll rendelkezésre, amely a Leica képminőség előtt tiszteleg. Ilyen például LeicaM-Typ240 Film Mode-tól átvett Leica Sepia és Leica Blue. A felhasználók kreativitásának kibontakoztatásához járul hozzá a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T által kínált négy új Leica vízjel, amellyel még többféle fotókompozíciót lehet összeállítani, és még több képméret közül lehet választani.

Xiaomi 13T

A 13T sorozat további, a Xiaomi 13 Ultrából már ismert fényképezési módokat is kínál, amelyeket maga a felhasználó állíthat be Pro módban. Ezekkel a felhasználó előre beállíthatja a színtónust és a textúrát, ugyanakkor még több részletet és színárnyalatot emelhet ki a képek utólagos szerkesztése során. Az ilyen előzetes beállítások azután saját, egyéni fényképezési módként is elmenthetők a telefonban.

A Xiaomi ProFocus technológia révén a Xiaomi 13T sorozat készülékeivel a gyors mozgások is hihetetlen részletességgel ragadhatók meg, akkor is, ha gyorsan mozgó tárgyról – például kutyáról vagy madárról – kell közelképet készíteni, vagy épp elragadó helyeket vagy embereket szeretnénk megörökíteni egy adott pillanatban.

Videófelvétel profi szinten

A Xiaomi 13T Pro valóra válthatja a videós álmaidat! Ehhez 10-bites LOG 4:2:0 H.265 videós képességeket kínál, ami azt jelenti, hogy a színkezelés és a részletgazdagság eddig nem látott szintjét tapasztalhatod meg. Az előretelepített Rec.709 LUT olyan hatást kelt a páratlan színpontosságnak és vizuális mélységnek köszönhetően, mintha a felvételeket tényleg egy professzionális videókamerával rögzítették volna.

Xiaomi 13T

A Xiaomi okostelefonjai mindig is híresek voltak arról, mennyire szabad kezet adnak a felhasználónak a személyes beállításaik alkalmazására. A Xiaomi 13T Pro-t ugyancsak úgy alkották meg, hogy mindenki a maga sajátos vizuális nyelvén fejezhesse ki önmagát. A kedvenc LUT stílusok a készülékre importálhatók, így a videófelvételeken érződni fog a csak az adott felhasználóra jellemző látásmód. Mindezeken túl, a Xiaomi 13T Pro 8K minőségű videókat is képes rögzíteni, amely révén minden egyes jelenet, minden apró nüansz és részlet a mozifilmekre jellemző minőségben kerül megörökítésre. Az 50 MP-es nagylátószögű kamera egyaránt támogatja az OIS-t és az EIS-t, vagyis a videók sziklaszilárd stabilitással rendelkeznek még mozgás közben is.

A Xiaomi 13T hátsó kamerája támogatja a 4K felbontású felvételek készítését bármilyen gyújtótávolságnál, továbbá gyorsan és hatékonyan lehet őket utólag szerkeszteni. A Xiaomi Galérián belül a Videó szerkesztő Pro módba lépve feliratok helyezhetők el, és külön szerkeszthető hangfelvételekkel, számokkal könnyen hangaláfestés is adható a felvételhez. Ezek a funkciók a közösségi médiába szánt rövid videók, vagy személyes vlogok publikálásakor jönnek igazán jól.

Merülj el a lélegzetelállító vizuális és hangélményben!

A mobil a felvételek megtekintését is új szintre emeli a 6.67"-os CrystalRes Display kijelzőn, amelynek a képfrissítési rátája 144 Hz, a felbontása pedig 1.5K (2712 x 1220) pixel. A Xiaomi 13T általában 1200 nit fényerővel világítja meg a képeket, de szélsőséges esetben akár 2600 nitre is képes.2 Ráadásul, a telefon 100%-os DCI-P3 lefedettséget3 kínál, és 68 milliárd szín megjelenítésére képes, vagyis HDR10+ kompatibilis. Ennek köszönhetően nagyobb a kijelzőn a kontraszt a sötét és a világos részek között, a részletek igazi textúrájukban mutatkoznak meg, a szaturáció jól kiegyensúlyozott. A tartalomkészítők így lenyűgöző képvilágú, professzionális színvonalú tartalmakat hozhatnak létre: szelfiket, portréképeket, figyelemfelkeltő videókat és vlogokat. És amikor végre hátradőlhetünk, hogy megnézzük a legújabb social media videót vagy egy filmet, a Xiaomi 13T a Dolby Atmos ® támogatásával, beépített kettős hangszórókkal nyújt felejthetetlen vizuális és hangélményt.

Kiemelkedő teljesítmény és felhasználói élmény

Mind a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T a teljesítmény és az üzemidő növelését szolgáló újításokkal érkezik. A felhasználók ezért kivételes gyorsaságot tapasztalhatnak a készülékek használata közben.

Xiaomi 13T

A Xiaomi 13T Pro-t MediaTek Dimensity 9200+ chipkészlet és a rendkívüli, akár 3.35GHz-es gyorsaságért felelős nyolcmagos CPU hajtja meg. A készülék ugyanakkor egy beépített Arm Immortalis-G715 GPU-val is rendelkezik, amely a képfeldolgozást és ezzel a különleges játékélményt segíti, és eközben az akkumulátorok üzemideje miatt sem kell aggódni. A Xiaomi 13T-t MediaTek Dimensity 8200-Ultra chipkészlettel látták el, amit a rendkívül hatékony energiafelhasználásra terveztek. A legújabb, TSMC 4 nm-es gyártási eljárással készült alkatrész mind a CPU, mind GPU teljesítményében érezteti a hatását. A Xiaomi 13T sorozathoz tartozó készülékek hőelvezetését és hűvösen tartását egy 5000 mm(2)-es hűtő segíti.

A Xiaomi 13T Pro támogatja a Xiaomi 120W HyperCharge töltést, amely képes 19 percen belül 100%-os töltöttségi állapotba hozni a készüléket2. Mindkét készüléket lehet gyorstölteni, ami azt jelenti, hogy a Xiaomi 13T Pro 36%-os, a Xiaomi 13T pedig 21%-os szintre tölthető fel mindössze 5 perc alatt.

Modern, trendi stílus, IP68 víz- és porállóság

A Xiaomi 13 sorozat klasszikus tervezési stílusára alapozva a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T két színben érhető el: Alpine Blue és Black. Az Alpine Blue modell hátlapja prémium Xiaomi BioComfort vegán bőrből készült, amely puha és finom tapintású, ezért nagyon kényelmes a fogása. Ezzel szemben a Black modell fényes üveg hátlapot kapott, ami elegáns, luxust idéző megjelenést kölcsönöz neki. Mindkét okostelefon strapabíró: a IP68 besorolásuk azt jelenti, hogy víz- és porállóak.

Xiaomi 13T

Ezek a telefonok úgy tartósak, hogy közben stílusos a megjelenésük, képesek visszaadni felhasználójuk egyéniségét, és vonzzák az emberek tekintetét.

A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T Magyarországon két színben - Alpine Blue, Black - lesznek megvásárolhatók, a Xiaomi 13T Pro 12GB+512GB tárhelyváltozatban, a Xiaomi 13T pedig 8GB+256GB tárhelyváltozatban érkezik hazánkba.

A Pro 12GB+512GB tárhelyváltozatban 339.990 forintos ajánlott fogyasztói áron, az alap 13T pedig 8GB+256GB tárhelyváltozatban 239.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható a gyártó hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A készülékekhez kivételes szoftvertámogatás is jár. Az Android OS négy generációjához biztosít frissítéseket, a biztonsági javítások pedig öt éven át érkeznek a telefonokra.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram