2023. október 31.

Az Apple bejelentette a következő generációs M3-as gépeit

Az Apple bemutatta a legújabb M3-as családba tartozó System-on-a-Chip (SoC) és System-in-a-Package (SiP) processzorokat.

Az Apple frissítést is bejelentett Mac termékcsaládjához, köztük felfrissített 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokat és frissített 24 hüvelykes iMac multifunkciós asztali gépet. A termékfrissítések középpontjában a vadonatúj M3 chipcsalád, a vállalat legújabb generációs Apple Siliconja állt - a gyártó mobiltelefonos bejelentései után, talán mindenki ezt várta a legjobban.

A felfrissített Apple MacBook Prók megtartották ugyanazt a fizikai megjelenést és dizájnt, mint az előző generációs 14 és 16 hüvelykes MacBookok. Az erősebb M3 Pro és M3 Max chipekkel ellátott modellek azonban új, "Space Black" eloxált alumínium kivitelben lesznek kaphatók. A frissített MacBook Prók induló ára is alacsonyabb, mint az előző változaté:

a 14 hüvelykes, M3 processzorral szerelt MacBook Pro ára 1599 dollárról indul Amerikában.

Apple

Bár az Apple a képernyőket "a világ legjobb laptop-kijelzőjeként" jellemzi, úgy tűnik, hogy azok nem változtak az M2 generációs MacBook Prókhoz képest. A "Liquid Retina XDR" kijelzők megtartják ugyanazt az 1600 nites csúcsfényerőt és az akár 1000 nites tartós fényerőt. Az egyetlen különbség az SDR-tartalmak megjelenítésének maximális fényerejének növelése: 500-ról 600 nitre emelkedik, ami a vállalat Studio Display külső monitorának viselkedéséhez igazodik.

Az új, M3-as lapkával szerelt MacBook Prók a hírek szerint mind a CPU, mind a GPU teljesítménye javul, miközben megmarad az Apple processzorral működő számítógépek által eddig is ismert lenyűgöző energiahatékonyság. Az M3-mal ellátott 14 hüvelykes alap MacBook Pro akár 60%-kal gyorsabb, mint az eredeti, M1-alapú MacBook Pro, miközben az akkumulátor élettartama akár 22 óra is lehet.

Apple

Az M3 Pro modellre feljebb lépve ezek a 14 hüvelykes modellek 11/14 magos chippel és 18 GB egyesített memóriával indulnak, míg a legalacsonyabb, 16 hüvelykes MacBook Pro 12 magos CPU/18 magos GPU-val és 18 GB egyesített memóriával rendelkezik. Mind az M3 Pro, mind az M3 Max változatok egészen a 16 magos CPU, 40 magos GPU Max lapkákig és akár 128 GB egyesített memóriáig fejleszthetők.

Az M3 Max lapkával ellátott új MacBook Prók akár négy külső kijelzőt is támogathatnak. Az M3 Pro alapú MacBook Pro-k akár két külső kijelzőt is támogathatnak, míg az alap M3 chip egyetlen külső kijelzőt támogat.

A MacBook Prók frissítései mellett az Apple végre bejelentette a 24 hüvelykes iMac asztali számítógép M3 chipre történő frissítését is. Az M2-es chipgenerációt teljesen kihagyva, az Apple szilícium alapú 24 hüvelykes iMac a 2021-es debütálása óta nem kapott frissítést az eredeti M1-es chippel.

Apple

Az új iMac fizikai kialakítása változatlan az előző verziójú modellhez képest, többek között egyetlen képernyőméretben érkezik. Ennek ellenére az új M3-as chipek teljesítménynövekedése jelentősnek ígérkezik, az Apple állítása szerint akár 2x gyorsabb teljesítményt nyújt az M1-es változatnál.

Apple

A 14 hüvelykes MacBook Pro M3-mal 799 990 forintról indul, a 14 hüvelykes MacBook Pro M3 Pro-val 999 990 fotintba kerül, a 16 hüvelykes MacBook Pro pedig 1 249 990 forintról indul. A frissített 24 hüvelykes iMac M3-mal 649 990 forintos nyitóárral érkezik.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram