2023. augusztus 03.

A Huawei bemutatta legújabb viselhető okoseszközeit

Szerteágazó egészségfigyelő és fitnesz funkciókkal érkezik a HUAWEI Band 8 okoskarkötő.

Korábban már foglalkoztunk okosórákkal, most viszont egy okoskarkötőn a sor, hiszen új okoskarkötővel bővült a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI Band 8 vékony és könnyű kialakítású belépőkategóriás okosóra részletes egészségfigyelő és széles körű fitnesz funkciókkal, valamint akár 2 hetes akkumulátor-élettartamot kínál. Ezek az egészségünkkel kapcsolatos applikációk nem felelnek meg orvostechnikai eszközöknek, így maximum egyfajta iránymutatást tudnak adni, ha esetleg valami nem stimmel teljesen az egészségi állapotunkkal. 

A Huawei Band méretekben

A HUAWEI Band 8 a gyártó legvékonyabb és legkönnyebb viselhető okoseszköze, amely mindössze 8,99mm vastag és 14 gramm súlyú. Az eszköz 1,47 hüvelykes AMOLED színes kijelzővel és 368 x 194-es felbontással rendelkezik, és akár 65 százalékos kijelző-test arányt nyújt a még jobb felhasználói élmény érdekében.

A HUAWEI Band 8 továbbfejlesztett HUAWEI TruSeen™ 5.0 technológia szenzorai képesek a legfontosabb biometrikus adatok monitorozására, a pulzus esetében pedig 10 százalékkal pontosabb mérést biztosítanak az előző generációhoz képest. Ez a technológia továbbá lehetővé teszi a folyamatos véroxigénszint, alvás-, stresszmérést és a női ciklus figyelését is.

Rengeteg edzésmód, személyre szabott tervek

A HUAWEI legújabb okoskarkötője a gyártó saját fejlesztésű HUAWEI TruSport™ algoritmusával fejlett edzésrendszert biztosít. Átfogó adatokat nyújt nekünk például a futóedzésünkről (tempó, pulzus, távolság). Emellett az algoritmus elemzi az edzésterhelést, az aerob/anaerob edzést, a regenerációs időt és a Futóképesség Indexet (RAI – Running Ability Index). A Band 8 értékelésekkel és ajánlásokkal segít nekünk abban, hogy jobban megismerjük saját állapotunkat és az edzéseink hatékonyságát, valamint AI rendszere személyre szabott edzéstervet is készít.

A HUAWEI Band 8 százféle edzésmóddal – beleértve a futást, a kerékpározást és az úszást – átfogó támogatást nyújt a népszerű sportágakhoz, emellett új edzéskövető módokkal is rendelkezik, ilyen például a labdarúgás, a kosárlabda és az e-sportok.

Akár 14 napot is képes üzemelni

Sok kényelmi funkciót beleraktak a készülékbe, például a HUAWEI Asszisztenst a saját "MA" oldalával, így könnyen ellenőrizhetjük az időjárást, indíthatunk stoppert, vagy vezérelhetjük a Spotify-t. Gyors üzenetváltásra is van lehetőségünk, mint a legtöbb okosóra esetében.

Több, mint tízezer óraszámlap közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbb verziót. Emellett az óraszíjak 3-4 másodperc alatt cserélhetők, így csak azzal kell bajlódnunk, hogy épp melyik színt szeretnénk hordani.

A Band 8 akár két hetes üzemidőre is képes, normál használat mellett, illetve 10 napig képes üzemelni erősebb igénybevétel esetén. Ha végig bekapcsolva hagyjuk az AOD-t (Always on Display), akkor ez az idő 3 napra csökken, ami még mindig elég lenyűgöző. Ezzel szemben a töltési ideje fordítottan arányos, hiszen nem kell egy óra sem, hogy nulláról maximumra töltsük.

Az eszköz az Euronics kínálatában és a MediaMarkt egyes áruházaiban érhető el, ajánlott fogyasztói ára 24 999 Ft.

Természetesen ez sem működik megfelelő internetkapcsolat nélkül, amelyet a Tarr.hu kiválóan tud biztosítani.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram