2023. október 25.

Olcsóbb Vision Prón dolgozhat az Apple - Az 1500 dollár lehet a cél

Úgy néz ki az Apple nyáron ismét megváltoztatta azt, amit eddig a világról gondoltunk, és egy olyan modellt dobtak piacra, ami valószínűleg a legforradalmibb megoldásuk az iPhone óta.

Egy nagyjából 30 perces bemutató után, amely végigfutotta a főbb funkciókat, én is meggyőződtem arról, hogy az Apple Vision Pro megváltoztatott mindent a kiterjesztett/virtuális valóság terén. Nem azt mondom, hogy minden ígéretet teljesít, de valóban új paradigmát jelent a számítástechnikában, ugyanis az Apple az Apple Vision Pro-val olyat nyújt, amire még nem volt példa. Persze hasonló eszközök már voltak, a Meta is fejlesztett egy eszközt, ami ennek a töredékébe kerül, de közel sem ennyire egyértelmű a használata, és egészen más piacra szánták.

Apple

Persze ott vannak még a különböző gamerek részére fejlesztett VR szemüvegek, de azok is elbújhatnak az eszköz mellett.

Ahogy arról az átfogó cikkünkben beszámoltunk, mindet át kell gondolnunk, amit eddig hittünk, fölöslegessé válnak a hatalmas TV-k, és a mozik. Átalakulnak a meetingek, az előadások és a kiállítások. Az Apple Vision Pro csak a jövő év elején lesz megvásárolható, 3499 dolláros áron, ami 1,2 millió forintot jelent.

Ebből reálisan nézve az európai árak olyan 1,5 millió környékén lesznek, itthon pedig közelebb lesz a 2 millió forintos árcédula.

Cupertino ezért egy olcsóbb változattal is készül, írja az ismert Apple blogger, Mark Gurman, és kapásból ugorhat a külső EyeSight kijelző, illetve a MacBook szintű M-chip, valamelyik A-szériás lapkát választva. Nem mintha azok gyengék lennének. A cél 1500 és 2500 dollár környékén landolni végfelhasználói oldalon, ami 550 és 900 ezer forintot jelent, és az iPhone Prók népszerűségét figyelembe véve erre az összegre azért már jóval többen rábólintanának.

Apple

Az Apple emellett már a Vision Pro második verzióján is dolgozik, amely kisebb és könnyebb lesz, továbbá a könnyen cserélhető lencsék is szóba kerültek a szemüvegeseknek. Ám azért addig még be kell futnia az eredeti Vision Prónak, és sok múlik majd a fogadtatásán. Az M3-as MacBook Pro és Air, valamint az új iPad is szóba került, ám Gurman megerősíti azokat a pletykákat, miszerint az Apple pihenővel zárja 2023-at, és ezeket a termékeket 2024-re tartogatja.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram