2023. november 22.

Itt az SU7, a Xiaomi első elektromos autója

Bemutatkozott az SU7, a Xiaomi első elektromos autója, szóval több képen is megcsodálhatjuk a gyártó legelső saját fejlesztésű szedánját.

Ha azt mondjuk Xiaomi, akkor az embernek elsőre általában egy jó áron elérhető, megbízhat, és gyors okostelefon jut az eszébe, nem pedig egy négyajtós gépkocsi.

SU7

A kínai cég jelen pillanatban a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója, azonban már egy ideje kísérleteznek másféle termékekkel is. Dobtak már piacra elektromos rollert, robotporszívót, biztonsági kamerákat és fülhallgatókat, okos otthon eszközöket és számtalan más terméket a fogkefétől kezdve az intelligens kisállat-etetőig.

Most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy az autóiparba is betörjenek, ennek eredménye lett a hivatalosan is leleplezett Xiaomi SU7.

SU7

Háromféle változatban lesz kapható: lesz a sima illetve a Pro, és a Max.

A maximális sebesség 210 km/h és 265 km/h között változik (ez típustól függ), 4997 mm hosszú, 1963 mm széles és 1455 mm magas lesz, a tengelytáv pedig 3000 mm. Michelin-gumikat kap, valamint Brembo-fékrendszert.

A szedán gyártása most decemberben indul, átszámítva nagyjából 15-20 millió forinttól lehet majd hozzájutni.

SU7

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram