2023. június 28.

A TikTok segítségével akár már ingyen is utazhatunk

Lehet szeretni a TikTok-ot, lehet gyűlölni a TikTok-ot, de megkerülni biztosan lehetetlen.

A legnépszerűbb mobil videómegosztós appban a mai napig óriási potenciál rejtőzik. Ebből nem csak óriáscégek, hanem teljesen átlagos hétköznapi emberek is óriásit profitálhatnak. Egyetlen utazós videóval akár 10.000-es követőbázist is lehet szerezni, ami pedig igen erős alapot ad ahhoz, hogy akár 60-70%-kal olcsóbban, vagy akár teljesen ingyen utazzunk valahova pár videóért cserébe, hiszen a vállalatok sokkal könnyebben és olcsóbban tudnak ügyfeleket szerezni maguknak TikTok-ról, mint más felületekről

Berobbanó TikTok világ

A TikTok világa jelenkorunk leggyorsabban növekvő social media platformja. Jelenleg több, mint másfél milliárd felhasználó nézi nap, mint nap az emberek által megosztott rövid videókat. Hazánkban több, mint kétmillió felhasználó van, ami ha az összlakosságot nézzük, elég erős szám, hiszen ez a magyarok 20%-a. Ezt a legtöbben saját szórakoztatásukra használják, viszont kevés szó esik arról, hogy milyen pénzkereseti forrásként tud ez működni valójában.

„Operatőri és vágói tudás sem kell ahhoz, hogy valaki akár poénból, a barátokkal készítsen egy videót a TikTokra egy népszerű turistahelyről vagy szállásról jó minőségben, amit aztán felkapnak a platformon. Erre az alapra aztán jól lehet építeni, partneri kapcsolatokat kialakítani turisztikai cégekkel, szállodákkal, apartmanokkal. Nem ritka, hogy a tartalomgyártóknak két-három videóért cserében akár 60-70 százalékos kedvezményt adnak a szálláshelyek, vagy teljesen ingyen biztosítják az ott tartózkodásukat egy hétre is” 

– mondta Soós Dávid közösségi média szakértő hozzátéve, hogy ezzel klasszikus win-win helyzetet lehet teremteni.

Nem csak az utazást lehet ám TikTok-ra posztolni

Ez az ingyenes utazás dolog ez egy a végtelen lehetőség közül, amit nyújtani tud a platform a mobilon. Ha az ember a tartalomgyártást nem érzi munkának, inkább csak egy hobbi, amit szeret csinálni, akkor nagyon jól ki lehet jönni a dologból, hiszen, ha megtalálja a célközönségét a dolog és van olyan termék, ami ehhez tud csatlakozni, akkor jelenkor legjobb reklámfelületének új arca is válhat bárkiből.

„Jelentősen kevesebb pénzbe kerül a TikTokról ügyfeleket szerezni, mint bármelyik másik felületről. Ugyan teljesen másféle kommunikációt igényel, mint a Facebook és az Instagram, hiszen tele van impulzusokkal és nehéz fenntartani a felhasználók figyelmét, egy jó üzenettel sokkal rövidebb idő alatt sokkal több embert lehet elérni, ezáltal a vállalkozás is dinamikusabban növekedhet”

– mutatott rá Soós Dávid.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram