2023. október 13.

Úgy néz ki, jövőre az Activision is beszáll a Game Pass-be

A Microsoft igyekszik minden olyan játékipari céget felvásárolni, amely esetleg olyan pozícióban van, hogy épp megvásárolható, de cserébe legendás játékokat tudhat magáénak.

Az Activision Blizzard az egyik legjobb példája ennek, hiszen itt pontosan az történt, amit az előbb felvázoltunk. Rengeteg belső viszály, népszerű játékok, mint például a Call Of Duty sorozat, Diablo, Guitar Hero, Overwatch, Warcraft, Starcraft, vagy épp a Tony Hawk's Pro Skater sorozat. A Microsoft számára kulcsfontosságú stratégiai lépés a cég felvásárlása és integrálása a Game Pass körébe, hiszen, ezzel előnyt képes szerezni a Sony-val szemben. ami nagyon jól jön az évtizedek óta tartó konzolháborúban.

Activision X Game Pass

A felvásárlás összege majdnem eléri a hetven milliárd dollárt, ami minden idők legnagyobb összegű felvásárlása lesz a játékiparban. A cég hivatalos közleménye szerint idén még biztosan nem kell azzal számolnunk, hogy a Game Pass felületén bármelyik húzónév megjelenjen, viszont a jövő év folyamán érdemes lesz figyelni a platformot, hiszen az együttműködés részeként biztosan kerülnek bele izgalmas elemek, remélhetőleg egy Diablo IV, vagy Modern Warfare III.

A tajvani versenyhatóság jóváhagyta az üzletet, ami igazából nem annyira érdekes, hiszen ez szinte biztosra vehető volt, a brit döntésre viszont még várni kell. Amint ez megtörténik, az üzlet megköttetik.

Szolgáltatások: Tarr.hu 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram