2023. június 16.

Indul a nyári szünet, mutatjuk milyen gépeket érdemes venni hozzá

Jön a nyár, itt a jó idő, indul a vakáció. A szülők ilyenkor általában azt gondolják, milyen csodálatos lesz, ha kedves gyermekük végre nekiindulhat a nagyvilágnak és egész nap kint lehet a kertben, vagy a kis barátaival biciklizhet, vagy focizhat.

Ehhez képest teljes ellentétben állhat a gyermekünk szándéka, hiszen ha ő is gamer, akkor itt maximum olyan hordozható eszköz jöhet szóba, ami legalább kisebb egy asztali PC-nél. A jelenlegi piacon ebből sincs hiány, számos nagyon menő gépezetet lehet vásárolni, természetesen nem csak iskoláskorú gyermekek számára. A PC-s világ folyamatos fejlődésen megy keresztül, sokkal gyorsabban és részletesebben, mint a konzolok. Utóbbinál megszokhattuk, hogy 2-3 évente kapunk egy újabb generációt, arra kijönnek az új játékok, aztán ezzel készen is vagyunk, A PC, laptopok ennél sokkal pörgősebben változnak. Az ASUS ROG kínálatában már nem csak belsőre, de külsőre is hatalmas differenciáltság jellemzi a termékpalettát.

ASUS ROG Ally

Az ASUS ROG Ally egyértelműen az egyik legnagyobb meglepetése 2023-nak. Ez eddig a gyártó leghordózhatóbb PC-je. Ez egy speciális konzol, ami elfér a kezünkben, mégis egy teljes értékű, komplett windows-os gépnek felel meg. Csodálatos kijelzővel szerelték fel és Windows 11-gyel árulják ezt a különlegességet, hogy minden megszokott programot futtatni tudjunk rajta, amit egy asztali PC-n is futtatnánk. A kisméretű PC-t egy AMD Ryzen Z1 Extreme hajtja, amibe egy Radeon iGPU-t integráltak. 16GB RAM és 512 GB SSD is csatlakozik a sorhoz, hogy minden játék akadálymentesen futhasson.

Természetesen nem csak kézikonzolként lehet használni, dokkolni is lehet, TV-re is lehet kötni, de ha töltőre dugjuk, akár nagyobb teljesítményre is kapcsolhatjuk, így garantált lehet a120, vagy akár a 200 fps is.

ASUS ROG Flow Z13

Ha megnézzük, ez eggyel inkább úgy néz ki, mint a megszokott laptopok, viszont ha közelebbről vizsgáljuk, korántsem így van. Összesen 1,3 kilogrammot nyom ez a hibrid PC, aminek lepattintható billentyűzete van és akár 165 Hz-es képfrissítésre is képes az érintőképernyős kijelzője. Ez azért érdekes mert belül található egy 13. generációs Intel Core i9-13900H CPU és egy GeForce RTX 4070 GPU ami ilyen kis helyen ritkán fér el.

Az összes extrát belerakták, amit csak lehet, ráadásul létezik belőle egy limitált széria is, ami egy furcsa vállpántot is tartalmaz, amivel magunkra csatolhatjuk, ha épp vinni szeretnénk valahova.

ASUS ROG Zephyrus M16

Ez a gépezet sem tér el annyira látványvilágban az 'átlagos' notebook designtól, viszont olyan vékony lett, amennyire csak lehetséges, mindamellett, hogy bivalyerős belső tartalommal rendelkezik. Különlegessége, hogy fedlapja tartalmaz egy ANiMe Matrix kijelzőt, ami programozgató, így saját magunk adhatunk neki és cserélhetünk kinézetet, amikor csak akarjuk, vagy épp olyan feliratot írunk ki, amit szeretnénk. A kijelzője sem elhanyagolható, hiszen egy 240 Hz-es mini LED háttérvilágítású ROG Nebula panelről beszélünk.

"Amikor az előbb azt írtuk, hogy "bivalyerős" az M16, nem csak üres ígéreteket puffogtattunk. A központi egység szerepét egy Intel Core i9-13900H CPU is betöltheti, amiről fontos tudni, hogy nem holmi alacsony fogyasztású, lefojtott modell, hanem az egyik legerősebb mobil CPU, ami ma elérhető. Ezzel ideális párt alkot a ma elérhető legcombosabb grafikus chip, ami mobilon elérhető: igen, a GeForce RTX 4090, amelyhez a háromventilátoros hűtésnek hála 150 Wattos TGP-keretet társítottak az ASUS mérnökei."

- írja a Gamestar

TUF A16 Advantage Edition

Egy kicsit más külsőről beszélhetünk, mint a ROG szériában, hiszen itt azért egy sokkal kifinomultabb külsőt kapunk, ha ezt a notebookot választjuk. Strapabíróra építették, de egyértelműen gamer célokat szolgál. A processzor egy AMD Ryzen 9 7940HS, amihez 2 TB-os SSD dukál. A videókártya egy AMD Radeon RX 7700S, ami azért érdekes, mert mivel azonos gyártótól érkezik bele a GPU és a CPU, így képes összehangolni a kettő hőtermelését és maximálisan ki tudja használni mindkét rész teljesítményét anélkül, hogy ebből bármi probléma adódna, és méár csak internet kell hozzá.

Ennek a modellnek a legnagyobb a képernyője, itt egy 16"-os QHD felbontású monitort kapunk ami 240Hz frissítésű.

Természetesen ezeken kívül is léteznek még más gyártók más kütyüjei, de ezek közül egyikkel sem lehet mellélőni!

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram