2023. július 06.

Végre megoldották, hogy ne késsenek a vezeték nélküli fülhallgatók

Régi probléma, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók bár elég praktikusak, nem éppen vehetik fel a versenyt gyorsaságban vezetékes társaikkal szemben.

A Qualcomm legújabb technológiai újítása ezt a problémát hivatott kiküszöbölni

Vezeték nélküli füles ami nem késik? Már nem csak mítosz!

A vezeték nélküli fülhallgatók a közismert Bluetooth technológiával kapcsolódnak készülékeinkhez. Ez egy viszonylag stabil és problémamentes kapcsolat. A baj ott kezdődik, hogy itt a jelátvitel azért nem megy egyik pillanatról a másikra. Ez a késés egyébként a hétköznapi élet során valószínűleg nem okoz akkora zavart az erőben. Telefonálásnál, egy videó megtekintésénél, vagy épp zenehallgatásnál fel sem tűnik számunkra ez, viszont ha játékra kerül a sor, akkor ott már már a szituáció, nem véletlenül használnak a professzionális játékosos minden perifériából vezetékeset.

Tehát nagyon is időszerű volt már egy komolyabb változás az ügyben.

A megoldást a Qualcomm hozza el számunkra, amely egy Bluetooth 5.4-es szabványt használó Snapdragon S3 Gen2 Sound kommunikáció chip. Az eddigi 120-150 ezredmásodperces késést ez a lapka 20-ra képes csökkenteni. Ezt elsősorban számítógépekbe dugható Bluetooth adapterekbe szánja a cég.

"A termék további előnyei közé tartozik, hogy támogatja a 24 bites és 96 kHz-es hangátvitelt az aptX Adaptive kodekkel, az Auracast szabványon keresztül pedig szimultán több eszközre is képes hangot sugározni."

- írja az ORIGO

Ha eddig nem vettük észre ezt a jelenséget, mindenképp érdemes erre koncentrálva is megnézni, mit tudnak a jelenlegi eszközeink, hátha a közeljövőben már lesz alkalmunk ilyen adaptert vásárolni és frissíteni a perifériáinkat.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram