2023. október 16.

Kazettás magnót dobnak piacra - Merész lépés az Oriontól 2023-ban

Orion kazettás magnó a láthatáron, legalábbis Japánban mindenképpen.

Az Orion márkanevet birtokló japán Doshisha konszern bejelentette, hogy egy új, de retró külsejű hordozható hangeszközzel lépnek színre. Ez az SCR-B9 fantázianevű termék, amelyet a Green Funding nevű közösségi finanszírozású oldalon is megfuttattak korábban, hogy teszteljék a piacot. Merész lépés volt ez az okostelefonok és a zenei streaming korában.

kazetta

Az Orion a magyar elektronikai ipar egyik meghatározó vállalata volt. Elődjének a Kremeneczky János által 1913-ban alapított Magyar Wolframlámpagyár tekinthető. A második világháború előtt s után az Orion rádiók nemzetközi hírnévre tettek szert. 1942-ben az egész világ rádióexportjának mintegy 25-30%-át az Orion bonyolította le, s a világ sok országában gyártottak Orion-licenc alapján rádiókat. Az Orion 1923-tól gyártott rádiócsöveket s 1925-től rádiókat, 1955-től pedig tévékészülékeket.

A visszajelzések pozitívak voltak, így boltokba kerülhet a 43 780 jenes, azaz durván 100 000 forintos készülék.

kazetta

A modell legnagyobb különlegessége, hogy tartalmaz egy kazettás decket, valamint egy függőlegesen beépített optikai meghajtót is, amely a CD-lemezek (CD-DA/CD-R/CD-RW) kezelésére képes. A termék rendelkezik SD szabványú kártyaolvasóval, és a tartalmak USB porton keresztül csatlakoztatott külső adattároló eszközökről, illetve a Bluetooth támogatás révén vezeték nélküli úton is eljuttathatók rá.

A képek alapján elég megnyerő lett a cucc, és a retró életérzést remekül visszahozza.

Rendelkezik AM/FM tunerrel, tehát rádiózni is lehet a segítségével, valamint a 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül akár mikrofon is ráköthető, így akár kazettára is rögzíthetünk.

kazetta

Nagyon reméljük, hogy ez a termék eljut hazánkba is, nálunk biztos lenne rá kereslet, ám a 100 ezres ár sokakat eltántoríthat a vásárlástól, valamint az is kérdés, hogy hányan rendelkeznek még kazettákkal hazánkban.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram