2023. július 25.

Kiszivárgott a PlayStation 5 furcsa kézikonzolja

A tervek szerint a Sony még idén piacra dobhatja a PlayStation 5 eddigi legfurcsábbnak titulálható kiegészítőjét.

A jelenleg Project Q néven ismert eszköz elsőre egy Nintendo Switch-szerű kézikonzolnak tűnik, azonban a hírek szerint önmagában nem lesz képes játékokat futtatni, csak egy beépített kijelzős kontroller, amelyre wifin át streamelhetőek a PlayStation  által futatott játékok.

A napokban hivatalosan nem jóváhagyott hírek futottak be a termékről, a Twitteren Zuby_Tech néven futó szivárogtató félperces videóban mutogatta a prototípusán futó szoftvert.

PlayStation

Túl nagy újdonságok nem derültek ki az eszközről, de megerősítést nyert, hogy a várnak megfelelően Android fut a játékvezérlőn. A fogyasztói verziója biztosan valamiféle egyéni kezelőfelülettel érkezik majd, mely ha tippelnünk kéne, akkor az egykori PSP menüjéhez lehet majd hasonló.

A szivárogtató szerint a termékbe 8 hüvelykes, 1920×1080 pixeles, 60 Hz képfrissítési sebességű érintőkijelző került, a normál PS5 DualSense kontrollerhez hasonlóan támogatja az adaptív ravaszokat és a haptikus visszajelzést.

Bár a Sonynak meglehetősen széleskörű tapasztalata van a kézi játékgépek szegmensében, a legutóbbi próbálkozás, a több mint egy évtizede piacra került PlayStation Vita távolról sem aratott olyan zajos sikert, mint elődje, a PlayStation Portable.

Időközben a kézi konzolok ismét reneszánszukat élik, a Nintendo a Switch-csel hatalmasat kaszált, de olyan szereplők is megjelentek a szegmensben, mint a Valve Steam Deck vagy éppen az Asus ROG Ally-ja.

Mikor érkezik a PlayStation új kiegészítője?

A Project Q megjelenésének időpontjával kapcsolatban egyelőre sok mindent nem tudni, a sejtések szerint az év későbbi részében, talán novemberben kerülhet piacra.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram