2023. november 06.

Sikeres a Netflix reklámos csomagja: Már 15 millió felhasználója van

Egy évvel az indulása után már 15 millió felhasználója van a Netflix reklámokkal támogatott csomagjának.

A Netflix közölte: a reklámokkal támogatott előfizetői csomagját már 15 millió felhasználó veszi aktív módon, havi szinten igénybe. A tábort így sikerült a korábbi adathoz képest megtriplázni, egy évvel az olcsóbb, reklámos csomag indulása után.

A reklámos csomagot a lassulások után azért indították, hogy újra felpörgessék az előfizetői tábor növekedését és az árbevételeket.

Netflix

Májusban még 5 millióan fizettek ezért a csomagért, azóta a streaming szolgáltató felemelte a reklámmentes csomagok árait, hogy több embert vonzzon a reklámos alternatívába. Ez a cég számára eleve jövedelmezőbb, hiszen a reklámok felhasználónként már több pénzt hoznak, mint a prémium csomagok.

A Netflix a múlt hónapban eszközölt újabb áremeléseket, miután a harmadik negyedévben 9 millió új előfizetőt szerzett a streamingcég az elemzők által várt 6 millió helyett. A reklámos csomag tavaly áprilisban indult el, miután felhasználókat veszítettek.

A Netflix lett a kortárs médiaipar meghatározó vállalata, 232 millió fizető előfizetővel szerte a világon. Ennek a fő oka a kényelem, és az ár.

Hiszen ugyanúgy nézhetünk vele filmet táblagépen, mint telefonon, illetve természetesen tévékészüléken is. Továbbá, az előfizetéssel több eszközön is elérhetővé válik a hatalmas kínálatuk. Ebben a kínálatban valóságshowktól kezdve a blockbuster filmeken át a dokumentumfilmekig bármit megtalálunk náluk. A Netflix megzavarta a televíziós ipart, és arra kényszerítette a kábeltársaságokat, hogy változtassanak üzleti tevékenységükön.

Azonban ez nem sok jóval kecsegtet számukra, hiszen a legtöbb okostévé már alapból tartalmazza a Netflix alkalmazást, így simán kiváltható vele a hagyományos tévé, csak internetre van szükségünk.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram