2023. szeptember 01.

Még mindig árulnak pendrive-on kalóz filmeket

Bár elég furcsán hangzik ez a jelenség így 2023 második felében, mégis léteznek olyan fórumok, ahol pendrive-on árulják a másolt filmeket. Ez a jelenség leginkább az online piactereken van jelen természetesen.

Mind úgy gondoltuk, hogy a streaming-szolgáltatásokkal és az illegális torrentoldalakkal egyszerűen értelmét vesztette a fizikai adathordozón való illegális kereskedelem, de valamiért mégis reneszánszát éli a dolog mostanában.

Pendrive-ot is kapunk, meg filmet is

Természetesen mivel ez egy illegális tevékenység, ezért komoly büntetésre számíthat, aki ilyesmi vállalkozásba fog, ugyanis a jogvédők kártérítései sokkalta nagyobbak, mint a valószínűsíthető haszon, amit egy ilyen kereskedő bezsebel egy-egy business után.

"A hirdetések alapján a pendrive-ok szerzői jogsértést elkövető összeállítói jellemzően rendkívül amatőröknek tűnnek, például képernyőkép helyett a monitorukat okostelefonnal lefényképezve mutatják a meghajtók tartalmát, vagy épp a magánhasználatúnak tűnő e-mail-címüket adják meg kapcsolatfelvételi célból. A vevőik sem tűnnek óvatosabbnak az értékelések írásakor, jó eséllyel semmit sem tesznek, hogy megőrizzék az anonimitásukat"

- írja az ORIGO.

Nem éppen olcsók ezek, például a Simpson család összes évada körülbelül 70.000 forintnyi dollárba, illetve Clint Eastwood összes filmje körülbelül 26.000 forintnyi dollárba kerül.

A konklúzió tehát nem más, minthogy inkább menjünk el moziba, vagy fizessünk elő egy pár ezer forintos streaming szolgáltatásra, ahol legálisan nézhetünk, amit csak szeretnénk.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram