Minél hamarabb érdemes a Windows frissítéseit telepíteni

Nem szabad habozni a Windows frissítésével, hiszen csupán csak júliusban több, mint 130 sebezhetőséget javított az operációs rendszerben a Microsoft.

A Microsoft minden hónapban, rendszeresen ad ki Windows frissítést hibajavításokkal egybekötve. Ezúttal 132 problémát hoztak helyre, amelyek által támadhatóbb volt a rendszerünk, mint ez után lesz. A hibák közül több, mint harminc lehetőséget adott távoli kódok futtatására, de csak 9 kapott kritikus besorolást.

Mely Windowsok kapják meg a frissítést?

A Win10 és a Win11 rendszerek, amennyiben gyári beállításon vannak, hamarosan maguktól frissülni fognak, azaz telepítik a megfelelő kiegészítéseket ahhoz, hogy ne tudjanak belepiszkálni a rosszakarók a rendszerünkbe.

Akik a legújabb 11-es verzióját használják az operációs rendszernek, azok néhány vizuális, illetve pár funkcionális változást is észlelhetnek, miután a mostani patch aktiválja náluk a Moment 3 funkciócsomag újdonságait.

- írja az ORIGO.

Az előző, Moment 2 kódnévvel ellátott frissítésben egyébként több, nulladik napi hiba is volt. Akkor 83 ehhez hasonló sérülékenységet foltoztak be, nem akkora sikerességi rátával, mint amekkorával szerették volna. Előjött olyan hiba is, ami a hardverek életébe is beleszól. Itt például az egyik olyan problémát okozott, amely elkezdte lassítani a számítógépben található SSD-k írási, illetve olvasási sebességét. Emiatt több olyan panasz is érkezett, hogy sokkal lassabban tölt be a gép a frissítés óta.

Egy Reddit-felhasználó arról számolt be, hogy az SSD-je sebessége kevesebb mint felére esett vissza a frissítés után, 7000-ről 3000 MB/s-ra. A frissítés törlésével a nevezett probléma a felhasználó beszámolója szerint megoldódott, az SSD ismét az eredeti sebességgel írt/olvasott.

- írja a HVG.

Internet: Tarr.hu 

Kép: Shutterstock, gettyimages

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram