2023. július 14.

A Microsoft felvázolta, mennyi Xbox is fogyott eddig

A Microsoft elég hosszú ideje nem közölte közönségével, melyik Xbox-ból mennyit is adott el pontosan, ami nem könnyítette meg az elemzők dolgát, hiszen így elég nehéz volt összehasonlítani a konkurens cégekkel.

Valószínűleg nem véletlenül volt ez így, viszont ID@Xbox Developer Accelerator Programnak köszönhetően kiderült pár fontosabb adat ami komolyabb támpontot adhat, pontosan mennyi konzolt sikerült értékesíteni a vállalatnak.

Íme az Xbox eladások

Ezek a számok egyébként nem teljesen pontosak, ennél valószínűleg több az, de a meglévő játékosbázis eddigi legpontosabb becslését láthatjuk itt.

Ez a szám, ahogy a képen is láthatjuk több, mint 79 millió, legalábbis kombinálva az előző és a jelenlegi széria. A legújabb Xbox család 21 millió eladott példány felett jár, ami szintén nem egy kis szám, de ha összehasonlítjuk azzal, hogy a One sorozat 58 millió eladott példányával szemben a a PlayStation 4 hivatalosan 117.2 milliót értékesített, mindjárt nem örülünk annyira.

Valószínűleg ezt a Microsoft csapata is így gondolja és ezért sem villogtatták minden áron ezeket a számokat, ugyanis olyannal nem igazán érdemes dicsekedni amiről tudjuk, hogy igazából nem vagyunk benne elsők. Ettől függetlenül lehet szeretni, rengetegen játsszanak vele és folyamatosan jönnek rá a jobbnál jobb játékok, köztük a Diablo IV, illetve az ősz elején érkező Starfield.

Internet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram