2023. július 11.

Ezért kell minden este 5 percre kikapcsolni a mobilt - Ezzel még a szakértők is egyetértenek

Szakértők támogatják Anthony Albanese kiberbiztonsági tanácsait: az alkalmazások erőszakos bezárása megakadályozhatja, hogy a bűnözők megfigyeljék a felhasználókat vagy adatokat gyűjtsenek.

Ausztrália miniszterelnöke, Anthony Albanese azt mondta a lakosoknak, hogy kiberbiztonsági intézkedésként naponta egyszer ki- és bekapcsolják okostelefonjaikat - és a tech-szakértők egyetértenek vele. Albanese szerint az országnak proaktívan kell fellépnie a kiberkockázatok elhárítása érdekében, miközben bejelentette Ausztrália első nemzeti kiberbiztonsági koordinátorának kinevezését.

mobil

Mozgósítanunk kell a magánszektort, mozgósítanunk kell a fogyasztókat is

- mondta a miniszterelnök pénteken.

Mindannyiunk felelőssége. Egyszerű dolgok: kapcsoljuk ki a telefonunkat minden este öt percre. Azoknak, akik ezt nézik, tegyék ezt 24 óránként, tegyék ezt fogmosás közben, vagy bármit is csinálnak.

Az ausztrál kormány tanácsa nem új. Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala 2020-ban adta ki a mobileszközök biztonságára vonatkozó legjobb gyakorlatra vonatkozó iránymutatásokat, amelyek között szerepel az okostelefonok heti egyszeri újraindítása a hackertámadások megelőzése érdekében.

A telefon rendszeres újraindítása minimalizálhatja a kockázatot, mivel a háttérben futó olyan alkalmazásokat és folyamatokat zár le, amelyek rosszindulatúan megfigyelhetik a felhasználókat vagy adatokat gyűjthetnek. Tekintettel arra, hogy milyen sokat használjuk az okostelefonokat az életünkben, tudunk olyan esetekről, amikor az emberek egy egész éven át nem kapcsolták ki a telefonjukat. Azok, akik például a telefonjuk ébresztőórájára támaszkodnak, a nap 24 órájában bekapcsolva tarthatják azt.

Lehet, hogy nem védi meg teljesen a mobilokat, de [az újraindítás] megnehezítheti a hackerek dolgát

- mondta ezzel kapcsolatban egy szakértő.

mobil

Mit jelent ez a mobiloknál?

A szakértők, bár támogatják a rendszeres újraindításra vonatkozó tanácsot, korábban rámutattak, hogy ez a stratégia valószínűleg nem fogja megállítani az elszánt hackereket, akik egy adott személyt vesznek célba - különösen annak fényében, hogy az elmúlt években nyilvánosságra kerültek a világ vezetőinek feltörésére használt kifinomult technológiák.

Tökéletes megoldás nem létezik, de bizonyos óvintézkedéseket meg tudunk tenni annak érdekében, hogy megelőzzük a nagy bajt a mobiljainkon. Ezeket ebben a cikkünkben szedtük össze.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram