2023. augusztus 15.

Érdekes Apple teória kering a neten: Type-C-re válthat az iPhone 14 is

Egy Aaron névre hallgató szoftverfejlesztő, aki @aaronp613 néven regisztrált az X-re, érdekes teóriával állt elő az iPhone modellekre vonatkozóan az Apple tvOS 17 béta kódjában kutakodva.

Az Apple teljesen megreformálta azt az okostelefon-ipart amely hosszú utat tett meg az első okostelefon 1992-es bemutatása óta. Az évek során számos technológiai fejlesztés és innováció alakította át az okostelefon-ipart, és tette azt a világ egyik legdinamikusabb és legversenyképesebb iparágává.

A 21. század egyik legfontosabb találmánya azonban kétségkívül az Apple iPhone. Amikor Steve Jobs 2007-ben bemutatta az első iPhone-t, nem is sejtettük, hogy ez az okostelefon-iparágat alapjaiban változtatja meg, és olyan verhetetlen mércét állít fel, amelyet más gyártók még mindig nem tudnak elérni.

Apple

A felhasználó ugyanis rábukkant több kiadásra váró iPhone termékkódjára, és bár simán lehet, hogy ezekből kettő tesztplatformot takar, a tippjét olyan publikációk is átvették, mint a Tech Radar. Jelenleg a gyártó honlapján az SE, a 12, a 13 és 13 mini, a 14 és 14 Plus, valamint a 14 Pro és Pro Max vásárolható meg, a két 13 Pro például nem.

Ez azért fontos, mert a szinte biztosan Type-C porttal érkező iPhone 15 családdal ki fog esni több régi modell az Apple kínálatából, ám nem feltétlenül azok, amire az ember számítana - írja a Mobilaréna.

Az előző évek jelölése alapján, hogy az iPhone15,4 az iPhone 15-öt, az iPhone15,5 az iPhone 15 Plust, az iPhone 16,1 az iPhone 15 Prót, az iPhone16,2 pedig az iPhone 15 Pro Maxot jelöli. A kérdés ugyanakkor felmerül, hogy miért bukkant fel az eddig ismeretlen iPhone14,1 és iPhone14,9 számozás a programsorban.

Aaron szerint erre az az egyik lehetséges válasz, hogy ezek létező modellek Type-C porttal való újra kiadását jelölik, dupla csavarral.

Az iPhone 15 család érkezésével kikophat a hivatalos kínálatból az összes iPhone 14, nem csak a Pro modellek, és nagyobb árengedménnyel a Type-C porttal szerelt iPhone 13 és 13 Mini maradhat a portfólióban.

Apple

Logikus lenne minden forgalmazott modellnél cserélni, de ez nyilván elég költséges lenne az Apple oldaláról. A Techradar mindenesetre szintén ezen spekulál, csak szerinte az iPhone 14 és 14 Plus maradhat forgalomban, Type-C portra váltva.

Az iPhone forradalmasította az okostelefon-ipart, és verhetetlen mércét állított fel a kommunikáció, a világgal való kapcsolattartás és a médiafogyasztás terén. Bár az iPhone-nak jelentős kihívásokkal kellett szembenéznie, az iparágra gyakorolt hatása tagadhatatlan, és öröksége még évekig érezhető lesz, és most, hogy hivatalosan is USB Type-C-re váltanak, nagy ugrást tettek a kompatibilitás terén is.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram