2023. október 09.

Hivatalosan is elavult az első Apple Watch, beleértve a 17 000 dolláros arany modellt is

A MacRumors által megszerzett belső feljegyzés szerint szeptember 30-án az összes 2015-ben kiadott első generációs Apple Watch modell felkerült az Apple elavult termékek listájára.

Ennek eredményeképpen ezek az elavult "Series 0" órák már nem jogosultak javításra vagy egyéb szervizelésre az Apple Store-okban és az Apple Authorized Service Provider helyszíneken.

Apple Watch

Az elavult modellek listáján szerepel az első generációs Apple Watch Edition 18 karátos arany burkolattal, amely akár 17.000 dollárba is kerülhetett az Egyesült Államokban, amikor még kapható volt. A tömör aranyból készült Watch-ot 2016-ban megszüntették, és helyére egy kerámia Apple Watch Edition került, amely megfizethetőbb luxust jelentett.

A szoftveres oldalon a watchOS 5 2018-ban megszüntette a kompatibilitást a tömör arany Apple Watch-csal.

Az eredeti óra összes többi 38 mm-es és 42 mm-es alumínium és rozsdamentes acél változata, beleértve a Hermès változatokat is, szintén elavultnak minősül, 2015-ben mutatta be a cég az iPhone 6S és a 6S Plus mobiltelefonokat, így azok is erre a sorsra jutottak.

Az Apple akkor minősít egy terméket technológiailag elavultnak, ha több mint hét év telt el azóta, hogy a vállalat megszüntette az értékesítésre való forgalmazását. Az eredeti Watch gyártása 2016 szeptemberében, a Series 2 és Series 1 modellek megjelenésével szűnt meg, így az első generációs modellek nemrég lépték át ezt a hétéves határt.

Apple Watch

Az Apple Watch egy olyan készülék, amely nemcsak a napi tevékenységeinket és értesítéseinket követi nyomon, hanem számos alkalmazás révén még hatékonyabbá és szórakoztatóbbá teheti az életünket - a legjobb alkalmazásokat ebben a cikkben szedtük össze.

Az Apple még nem frissítette a nyilvánosan elérhető vintage és elavult termékek listáját, hogy az tükrözze ezeket a kiegészítéseket, de ennek hamarosan meg kell történnie.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram