2023. június 03.

Így figyelj az egészségedre a mobilod segítségével - Íme 5 tuti alkalmazás

Az egészségünk megőrzése és fenntartása ma már könnyebbé vált az okostelefonunkra is elérhető számos egészségügyi alkalmazás révén, ezek segítségével figyelemmel kísérhetjük az étkezést, edzéseket, alvási szokásokat, és még sok más fontos tényezőt, amelyek befolyásolják egészségi állapotunkat.

A legnagyobb előnyük az, hogy könnyen hozzáférhetőek és használhatóak, hiszen csak egy okostelefonra van szükségünk, amit mindig magunkkal hordozunk. Emellett sok alkalmazás ingyenes verzióval rendelkezik, így széles körben elérhetőek. Az alkalmazások segítségével a mindennapi rutinok és szokások nyomon követhetőek, ami hozzájárulhat az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához.

Következzenek a legjobb alkalmazások az egészség megőrzéséhez!

MyFitnessPal: Ez az alkalmazás remek eszköz az étkezési szokások nyomon követésére és a kalóriaszámlálásra. Segít tervezni és ellenőrizni az étrendet, valamint figyelmeztetéseket is ad az egészségtelen ételek vagy tápanyaghiányok esetén. Persze egy csomó menüt is találunk benne. Így, ha nincs ötletünk mit főzzünk, ebben is segít nekünk az app.

Headspace: A mentális egészségünk legalább olyan fontos, mint a testi egészségünk. Az alkalmazás meditációs és relaxációs gyakorlatokkal segít a stressz csökkentésében, az alvás javításában és az általános jólét növelésében. Kevesebb stressz és boldogabb hétköznapok, mi lehetne ennél jobb párosítás?

Strava: Ha szeretsz sportolni és mozogni, ez az alkalmazás kiváló választás. Követi a futást, kerékpározást, gyaloglást és egyéb aktivitásokat, valamint nyomon követi az elégetett kalóriákat és a megtett távolságot. Emellett lehetőséget nyújt a közösségi interakcióra és a barátokkal való versenyzésre. Ha komolyan veszed az edzést, akkor ez lesz a te alkalmazásod.

Sleep Cycle: Az alvás minősége és időtartama meghatározó szerepet játszik egészségünkben. Ez az alkalmazás érzékeli a mozgást és a zajokat az alvás közben, és ébresztést időzít a legmegfelelőbb időpontra, hogy frissen ébredjünk reggel. Mi kipróbáltunk, és tökéletesen elégedettek vagyunk vele.

Calm: Ez az alkalmazás segít elűzni az idegeskedést, megtalálni a belső nyugalmat és mélyebb pihenést biztosítani az alváshoz. Tartalmaz meditációkat, relaxációs hangokat és vezetett szorongáskezelő gyakorlatokat. Mindenféleképpen érdemes tenni vele egy próbát, hiszen nagyon hasznos lehet a sűrű hétköznapokban.

Az egészségügyi alkalmazások száma folyamatosan növekszik, és számos egyedi, hasznos funkciót kínálnak az egészségünk támogatásához. Az említett appok között mindenki találhat magának megfelelőt, ám fontos leszögeznünk azt, hogy mindig érdemes felfedezni és kipróbálni az új lehetőségeket az alkalmazások világában.

Valamint azt is, hogy ezek az alkalmazások önmagukban nem helyettesítik az orvosi tanácsot és kezelést, és mindig konzultáljunk egészségügyi szakemberrel, ha komolyabb problémákkal küzdünk, vagy drasztikus életmódváltásba fognánk.

Okosórát választanál a sportoláshoz? Már összeszedtünk pár igazán hasznos információt!

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram