2023. július 07.

Ezeket a játékokat várjuk legjobban 2023 második felében

Még csak most telt el az első félév, de mi máris a közeli jövőbe szeretnénk tekinteni és megnézni, milyen játékok várnak ránk még idén.

Még körülbelül két hónapunk van a nyárból, azaz ennyi időnk maradt, hogy kitaláljuk, mivel szeretnénk játszani, ha ismét beköszönt a rossz idő. Sok mindent el lehet mondani 2023-ról, lehet szidni, lehet szomorkodni és a gazdasági megpróbáltatásokon fennakadni, de az biztos, hogy játékok szempontjából nem lehet okunk panaszra, hiszen rengeteg, évek óta várt csoda jelent meg és még jelenik meg idén

Igyekeztünk összeszedni pár olyan játékot, amely meghatározó lesz még az évre, természetesen ez mindenki számára teljesen szubjektív, de azért léteznek olyanok, amelyeket kivétel nélkül mindannyian remegve várunk.

És akkor jöjjön egy tízes lista a legjobb játékok közül:

 

Oxenfree II: Lost Signals

Az előző epizód 2016-ban jelent meg, ennek folytatásaként érkezik a Lost Signals névvel ellátott második rész. A Night School Studio egy újabb természetfeletti történetet hoz el nekünk, amelynek hősnőjeként Riley szerepébe kell bújnunk és megoldani szülővárosa rejtélyeit. Ez a kiterjesztett platform játék csodálatos story-val, sound design-nal és grafikával lett megáldva, úgyhogy nem fogunk csalódni. Nintendo Switch-re és PC-re jelenik meg.

játékok

Atlas Fallen

Ha elegünk van a Soulslike játékokból, amiért gyakorlatilag, ha rossz helyre pillantunk meghalunk és kezdhetjük elölről, akkor az Atlas Fallen egy remek alternatíva tud lenni, hiszen hasonló módon működik a dolog, csak sokkal barátságosabb a harc, illetve kicsit látványosabb is, mint mondjuk az Elden Ring-ben. A történet egyszerű: mindenféle legendás szörnyet kell megsemmisítenünk, hogy felszabadítsuk az emberiséget. Rengeteg akció, csodás látvány, de azért bőven van lehetőség fejlesztenünk magunkat harc, képességek és fegyverek terén. Augusztus közepére várható PS5-re, Xbox-ra és PC-re egyaránt.

Baldur's Gate 3

Ha már a Diablo is kijött az új részével, akkor ennek a legendának is muszáj volt újítani egyet. A kattintgatós RPG-k egyik legősibb és talán legközkedveltebb játéka most visszatér augusztus végén csodálatos grafikával, de semmi egyéb óriási meglepetéssel, ami a műfaj szerelmeseinek csodálatos hír. PC-re és PS5-re fog megjelenni

Starfield

A Starfield gyakorlatilag az évtized legjobban várt játéka. A Bethesda történetének legnagyobb dobására készül ezzel a nyílt világú RPG-vel, amely bolygók között, illetve az űrben játszódik. Több, mint 1000 planétát fedezhetünk fel, illetve ha sétálunk épp valahol és látunk valamit az égen, az itt nem csak egy "rajz", oda el is tudunk majd utazni a teljesen egyénire szabható űrhajónkkal. Egyes híresztelések szerint körülbelül 500+ játékóra is van a teljes végigjátszásban, szóval normális/átlagos gémernek hónapokban, vagy akár években is kell azzal számolni, hogy a végére jut valaha. Szeptember elején várható a megjelenés Xbox-ra, ahol Game Pass-es lesz, illetve PC-re.

Mortal Kombat 1

Hogy mit nyújthat nekünk az új Mortal Kombat? Mindnyájan arra számítottunk, hogy a tizenkettedik résszel fognak kijönni idén, hát nem így lett. A Mortal Kombat 1 egy alternatív idősíkon játszódik, ahol új riválisok, hatalmas fordulatok és ikonikus karakterek között mérettethetjük meg tudásunkat, egy viszonylag új verekedési rendszerben. A meccsek végén lévő fatality-k is sokkal brutálisabbak lettek, illetve nagyon erős lesz az offline része is a játéknak. Gyakorlatilag minden jelenlegi platformra meg fog jelenni szeptember 19-én.

Payday 3

Ha bírtuk az előző részeket, illetve nagy hatással volt ránk a 'Nagy Pénzrablás' c. sorozat, akkor nagyon várós az új rész. Régóta vártunk erre és a videók alapján az is fog történni, amit elképzeltünk. Semmi óriási változás, csak szebb grafika, pörgős akciók, jó sztori stb. Minden jelenlegi platformra érkezik szeptember végén.

Lords of the Fallen

A Lords of the Fallen olyan, mintha a Diablo-t kereszteztük volna az Elden Ringgel és a háttérbe beraktuk volna kedvenc régi metál klasszikusainkat. Ez egyébként nem is hangzik rosszul, ha szeretjük a Soulslike csatákat és nem félünk 200-szor újrakezdeni valamit. Október elejére várható PC-re, Xbox-ra és PS5-re

Alan Wake 2

Ha szeretünk félni és imádunk az FBI bőrébe bújni, akkor ez a nekünk való játék. A régóta várt második rész idén októberben fog érkezni. Az irányítás klasszikus 3dPS, illetve a horrorjátékok jumpscare pillanatai sem maradnak el. Egy igazi klasszikus, gyönyörű grafikai köntösben.

Silent Hill: Ascension

A Silent Hill sorozat hasonló az olyan jellegű játékokhoz, mint az Alan Wake, csak körülbelül százszor ijesztőbb. Ha ismerjük az előző részeket, akkor tudjuk, hogy rengeteg rejtély és feladat megoldása vár ránk, illetve végtelen mennyiségű félelem. A jelek szerint ez a rész azért lesz különlegesebb, mint az eddigiek, mert sokkal nagyobb teret kapunk abban, hogy hogyan alakítsuk a narratívát tetszés szerint.

STALKER 2: Heart of Chernobyl

Szintén évtizedben mérhető a várakozás ideje a második résszel kapcsolatban. A közismert események alapján az ukrán fejlesztőbrigád sajnos nem tudta befejezni és véglegesíteni a megjelenés eredeti időpontjára a Stalker 2-t. A legendás posztapokaliptikus FPS elméletileg idén ősz/tél környékén jelenik meg valamikor, reméljük a legjobbakat.

Természetesen ezek mellett számos további játék jelenik meg, gyakorlatilag hetente jönnek ki a jobbnál jobb és újabb verziók, de ha ezeket kipróbálod, biztosan nem fog csalódás érni.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram