2023. szeptember 28.

Elindult az American Horror Story 12. évada, a Delicate

Hivatalosan is elindult az American Horror Story tizenkettedik évada, ami a 'Delicate' nevet kapta.

A rajongók ismerhetik az ügymenetet, de azért nem baj, ha egy picit tisztába rakjuk a dolgokat. Az évadok ezen sorozat esetében gyakorlatilag teljes mértékben külön álló történetekből rakódnak össze. A legtöbb évad egy-egy híres horrortörténetet dolgoz fel, amit valószínűleg már láthattunk más formában, hallhattuk egy tábortűz mellett, vagy épp olvashattunk róla egy könyvben. Amikor pedig nem egy klasszikust láthatunk megelevenedni, akkor egy olyan témát vesznek elő, amely mindig is jelen volt a horrorfilmek történetében.

american horror

Na de hogyan tud izgalmas lenni a Horror Story ennyi év után is?

A horror, mint műfaj alapvetően azt szolgálja, hogy féljünk a képernyőn látott dolgoktól, undorodjunk tőle, vagy kiváltson bármilyen olyan érzelmet, ami ezekhez kapcsolódik. Az American Horror Story azért különleges és más, mint a többi, mert itt olyan szintű igényesség veszi körül a produkciót, amit ritkán lehetett látni a horrorfilmek palettáján az elmúlt 10-15 évben. Ha megnézzük a moziban minden évben aktuális 'jump scare' horrort, akkor valószínűleg mára már immúnisak lehetünk az ilyesfajta ócska ijesztgetésre.

Itt sosem erről volt szó!

A történetek mindig is sokkal fontosabbak voltak, mint maga a rémület és talán emiatt sikerült ennyi ideig fennmaradniuk a tévéképernyőkön. Mindamellett, hogy izgalmas és leköt amit elmesélnek, minden évben egyre szebb képek és innovatívabb kameramegoldásokat is tapasztalhatunk.

Miről szól a 'Delicate'?

Az American Horror Story legújabb évada az áldott állapot témakörét járja körbe olyan ijesztő formában, amennyire ez lehetséges. Az első részből gyakorlatilag nem sok minden derül ki és spoilerezni sem szeretnénk, de egy dolgot biztosra mondhatunk. Érdemes lesz várni minden héten.

Kim Kardashian, mint színésznő?

Az American Horror Story új évadának további különlegessége, hogy a celeb/influenszer/reality koronázatlan királynője is főszerepet vállalt. Természetesen mindenki kétkedve várta, hogy mit fog produkálni egy ilyen színvonalú sorozatban. Az első rész alapján, ha csalódásról beszélünk, az maximum pozitív értelemben lehetséges, hiszen elképesztően jól alakítja a ráaggatott flegma ügynök szerepét, aki Anna (Emma Roberts) karrierjét egyengeti.

https://www.youtube.com/watch?v=4qniWD7bFu0

Streaming szolgáltatások: Tarr.hu

Képek: FX Network

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram