2023. július 18.

Ez az iPhone több mint 60 millió forintért kelt el

Több mint 190 ezer dollárért 60 millió forintért, az eredeti ár több mint 400-szorosáért kelt el egy amerikai árverésen egy első generációs, gyári csomagolású, kiváló állapotú 2007-es iPhone-modell - számolt be róla hétfőn a BBC hírportálja.

A 4 GB memóriás modellt az iPhone-gyűjtők Szent Gráljának tartják, mert akkoriban nem készült belőle túl sok példány, így a legtöbb mobiltelefon-rajongó szívét megdobogtatja egy ilyen állapotban megőrzött ritkaság.

Az LCG aukciósház szerint "a rendkívül ritka, gyári csomagolású, első kiadású 4 GB-s modell kivételes állapotban" volt. Az aukciósház által szervezett árverésre 28 licit érkezett, és a készüléket végül eredeti árának csaknem 400-szorosáért, 190 372 dollárért (63 millió forintért) adták el.

iPhone

Tavaly szintén rekordáron kelt el két hasonló, első generációs iPhone - közölte az aukciósház.

A 2007-es 4 GB iPhone eredeti ára 499 dollár (166 ezer forint) volt. Steve Jobs, az Apple társalapító-igazgatója alig két hónappal a piacra dobása után döntött úgy, hogy kivonja a modellt, mert eladásai elmaradtak a várakozásoktól.

A vásárlók inkább az egyidejűleg megjelent 8 GB modellt keresték, amelyben kétszer akkora volt a tárhely, és mindössze száz dollárral volt drágább.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram