2023. október 06.

2023 legfélelmetesebb hónapja: mutatjuk a megfelelő sorozatokat!

Minden évben eljön az október, mikor is egyszer csak hűvösebb lesz az idő, elkezdenek hullani a falevelek és hamarabb lesz sötét, mint pár héttel ez előtt.

Ez természetes velejárója az évszakváltásnak, mint manapság az is, hogy egyre több sorozatot termelünk be ilyenkor. Mivel itt az október és hamarosan jön a Halloween, bolhaugrás szerűen megsokszorozódnak a félelmetes filmek, illetve sorozatok. Összeszedtünk pár olyat, amik nem feltétlenül csak 'jumpscare' elemeket tartalmaznak, azaz nem csak arról szól, hogy hangos zajokkal és villogással ijesztgessenek...

Spooktober

'Spooktober'

Mit érdemes jelenleg nézni ami már kijött, vagy esetleg épp még tart októberben?

#1 American Horror Story - Delicate

A rajongók ismerhetik az ügymenetet, de azért nem baj, ha egy picit tisztába rakjuk a dolgokat. Az évadok ezen sorozat esetében gyakorlatilag teljes mértékben külön álló történetekből rakódnak össze. A legtöbb évad egy-egy híres horrortörténetet dolgoz fel, amit valószínűleg már láthattunk más formában, hallhattuk egy tábortűz mellett, vagy épp olvashattunk róla egy könyvben. Amikor pedig nem egy klasszikust láthatunk megelevenedni, akkor egy olyan témát vesznek elő, amely mindig is jelen volt a horrorfilmek történetében.

Az American Horror Story legújabb évada az áldott állapot témakörét járja körbe olyan ijesztő formában, amennyire ez lehetséges. Az első részből gyakorlatilag nem sok minden derül ki és spoilerezni sem szeretnénk, de egy dolgot biztosra mondhatunk. Érdemes lesz várni október minden péntekén. Jelenleg még csak pár rész jött ki.

https://www.youtube.com/watch?v=4qniWD7bFu0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.elmenytadunk.hu%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

#2 Changeling

A 'Bölcsőrablás'-ként fordított thriller egy igen érdekes vállalás, amely az Apple TV+-on nézhető. Kicsit boszorkányos, kicsit történetmesélős, de közben az egész egy durva, brutális, groteszk valami. Az alap helyzet, hogy egy szerelmespár női tagja elutazik külföldre, ahol találkozik egy boszorkánnyal, aki teljesíti három kívánságát. Ezután elkezdenek borzasztó dolgok történni. A sorozat bája, hogy végig akár ez az egész történet lehet igaz is, hiszen a misztikus dolgok, amelyek megjelenítésre kerülnek lehet, hogy csak a szereplők képzeletében létezik.

#3 Castlevania - Nocturne

A Netflix vámpírpusztító sorozatának már négy teljes évada lezárult, viszont ott maga a történet is véget ért, nem lehetett már tovább húzni. A Noktürn egy teljesen új story. Természetesen pár karakter az előzőekből szerepel benne, de gyakorlatilag nulláról fel kellett építeni a teljes konfliktust.

"A Noktürn eseményei nagyjából 300 évvel a negyedik évad után játszódnak, helyszíne pedig a 18. századi Franciaország, ahol épp zajlik a sok-sok fejetlenséggel járó, nagy forradalom. Főhősünk ezúttal Richter Belmont, Trevor és Sypha távoli leszármazottja, aki gyermekkora egy tragikus jelenetét követően egy kisvárosban tengeti vámpírgyilkoló hétköznapjait. Közvetlen vérrokonok híján egy varázstudó Beszélő, Tera, illetve annak forradalmi lázban égő lánya, Maria jelentik számára a családot. Már a sorozat elején csatlakozik a csapathoz Annette, a Karib-térségből származó ex-rabszolga, valamint barátja, az operaénekes Edouard, akik azért jöttek az öreg kontinensre, hogy meghiúsítsák egy vámpírmessiás világuralmi terveit. Ez az "antikrisztus" pedig nem más, mint Báthori Erzsébet grófnő, akinek feltett szándéka, hogy leigázza a teljes emberiséget"

- olvasható a ign.hu oldalán.

#4 Dear Child

Itt semmi misztikum nincs, csak az emberi gonoszság legsötétebb bugyrai terítődnek ki számunkra. A hivatalos leírás így hangzik: "Egy titokzatos nő menekülése szörnyű fogságából új, sötét igazságok felé vezető támpontot nyújt a nyomozóknak egy megoldatlan, 13 évvel korábbi eltűnéssel kapcsolatban."

Egy olyan családról szól a történet, ahol az apuka teljesen izolálva neveli a gyermekeit, illetve tartja fogva feleségét egy bunkerban, ahonnan az egyik kislánynak sikerül megszöknie. Izgalmas story, szép képek és végre nem egy szokásos brit/amerikai sorozatot láthatunk, ugyanis ez egyenesen Németországból érkezett.

#5 Marianne

Ha szerettük a Haunting of the Hill House évadait, akkor valószínűleg ez is tetszeni fog. Tipikusan olyan sorozat, ahol az utolsó 10 percig össze vagyunk zavarodva, majd szépen egyben leesik minden. Alap story:

"Főhősnőnk, a Victoire Du Bois által játszott Emma Larsimon egy elismert írónő, akit könyv sorozatának befejező részének a turnéján váratlan és kegyetlen módon rántják vissza a szülőfölalujába a múltjának kísértetei. Regényei középpontjában egy Marianne nevezetű boszorkány és Lizzie Larck küzdelméről szólnak, viszont a széria előre haladtával egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy előbbi esetében nem csupán egy fiktív kreálmányról van szó"

- olvasható a Sorozatjunkie oldalán.

Még csak október elején járunk, természetesen még az ünnepekig rengeteg félelmetes filmre és sorozatra lehet számítani mindaddig, amíg el nem indul a karácsonyi őrület.

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram