2023. október 10.

400 megapixeles kamerával érkezhet a Samsung Galaxy S25 Ultra

Ha megapixelről van szó, a dél-koreaiak szerint a több mindig jobb.

Ugyanis a Samsung Galaxy S24 Ultra bejelentésére csak 2024 elején kerül sor, ami azt jelenti, hogy a Galaxy S25 Ultra csak 2025-ben érkezik. A Samsung már régóta élen jár a nagy számok játékában. A kínálat csúcsmodellje, a Galaxy S23 Ultra például 200 megapixeles kamerával rendelkezik.

Samsung

Egy kiszivárgott információ szerint szerint azonban a vállalat keményen dolgozik az ennél jóval nagyobb kameraérzékelőkön. És valószínűleg egészen 440 megapixelig. Lehet, hogy ez a kamera bekerül a Samsung Galaxy S25 Ultra készülékbe?

Könnyen lehet, hogy a gyártó egy új kamera szenzorok trióján dolgozik. Ezek közé tartoznak az új 50 és 200 megapixeles szenzorok, valamint egy új 440 megapixeles szenzor, amelyet HU1-nek neveznek.

De mennyire is számít a megapixel, amihez a Samsung úgy ragaszkodik?

Hiszen a magasabb megapixelszám nem feltétlenül előnyös. Sőt, egy indokolatlanul nagyméretű felvétel nemcsak a képfeldolgozási folyamatok idejét, hanem a felvételek tárolására szolgáló tárhelyek telítettségét is negatívan befolyásolhatja.

Családi pillanatok megörökítéséhez, posztolásához vagy kisebb nyomatok készítéséhez bőven elegendő az átlagosnak mondható 50 megapixeles kamera. Az iPhone évekig úgy vitte a kamerás mobiltelefonok prímét, hogy csupán 12 megapixeles szenzorral dolgozott.

Samsung

A digitális képek szerkesztése és módosítása az internet korszakában egyre fontosabbá vált mind az átlagos felhasználók, mind a szakemberek számára. A technológia fejlődésével, az online platformok és alkalmazások folyamatos növekedésével olyan eszközökre van szükség, amelyek egyszerűen és hatékonyan lehetővé teszik a képek testreszabását anélkül, hogy bonyolult képszerkesztő szoftvereket kellene telepíteni a számítógépre - a legjobb képszerkesztő alkalmazásokról ebben a cikkünkbenolvashatsz bővebben.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram