2023. szeptember 26.

Üveg vagy műanyag? Mivel védjük mobiltelefonunkat

Mindannyian megkarcoltuk már legalább egyszer a mobiltelefonunk képernyőjét. Már az is megkarcolhatja a telefont, ha egyszerűen zsebre tesszük, különösen, ha kosz vagy homok van benne.

A gyártók elég erős üvegeket fejlesztettek ki , mégis előfordulhat, hogy megkarcolódik a képernyő, de akkor mivel is érdemes védeni a mobiltelefonunkat? Az biztos, hogy elengedhetetlen a képernyővédő. A képernyővédők esetében kétféle anyag üveg vagy műanyag közül választhatsz, de melyik a legjobb, és mi a különbség? Erről lesz szó az alábbiakban, úgyhogy ne is lógjunk itt!

Mi a különbség az üveg és a műanyag képernyővédők között?

Mindegyik típusnak megvannak az előnyei és a buktatói, ezért mindent megtettünk, hogy az üveg vagy műanyag képernyővédő lehetőségek közötti különbséget öt különböző részre osszuk, ami itt igaz a mobiltelefonokra, az igaz a táblagépekre is.

1, Az ár

A műanyag képernyővédő lesz az olcsóbb a kettő közül. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a felhasznált anyagok minőségétől függően mindkét lehetőségnél lesznek árkülönbségek. Az üveg képernyővédő például oleofób bevonattal is megvásárolható, ami segít csökkenteni az ujjlenyomatokat a képernyővédőn. Azt azonban elmondjuk, hogy az üveg és a műanyag képernyővédők közötti árkülönbség nem nagy, ami az üveg opció javára szól.

2, Tartósság

Jelentős különbség van az élettartamban, amit egy üvegből készült védőtől kaphatsz, szemben a műanyag védőtől. Ne feledd, hogy az előbbi edzett üveget használ, és körülbelül 0,3-0,5 mm vastagságú lesz. A legjobb műanyag képernyővédő körülbelül 0,1 mm vastag lesz. A műanyagokat ráadásul elég könnyű megkarcolni a körömmel vagy a zsebedben lévő tárggyal, ahogy azt már tapasztalhattad!

Ha olyan képernyővédőt szeretne, amely tartós, akkor az üveg a megfelelő megoldás.

mobiltelefon

3, Használhatóság

Ez alatt azt értjük, hogy milyen érzést ad a képernyő, amikor végigsimítasz rajta az ujjaddal. Mindig más érzés lesz, mind a műanyag, mind az üveg képernyővédő esetében, de ebből következik, hogy az üveg változat természetesen jobban hasonlít a tényleges képernyőhöz, mint a műanyag. Egyszerűen fogalmazva, az ujja simábban fog végigfutni egy üveg képernyővédőn, ezért is népszerűbbek valamivel. Egy műanyag képernyővédő esetében jobban fogja érezni a különbséget, és ez egyes felhasználókat irritál.

4, Kinézet

Ez az egyik olyan terület, ahol a műanyag képernyővédő sok rajongót szerzett. Mivel sokkal vékonyabb, mint az üvegesek, nagyon kevés különbséget tesz a telefon kinézetében. A modelltől függően a legjobb üveg képernyővédők valójában elég jól láthatóak. Ráadásul egyes mobiltelefonoknál a 0,5 mm vastag képernyővédő megnehezíti a képernyőn lévő gombok megnyomását, csökkentve a reakcióidőt. Ez nem nagy különbség, de néhány ember számára ez igazán bosszantó.

5, Felrakás

Az utolsó fő különbség az üveg és a műanyag képernyővédő között a következő: amikor megvásárolod, akkor fel kell helyezned a mobiltelefonod képernyőjére. A vékonyabb műanyag képernyővédőket nehezebb felhelyezni, mint egy edzett üveget. Egyes felhasználóknak nehézséget okozhat az összes légbuborék eltávolítása, és ez elég ok lehet arra, hogy üveg védőt válasszon. Az üveg változatok kétféle felhelyezési móddal érkeznek. Egyesek teljes képernyőre ragasztással rendelkeznek, míg mások a keretnél kerülnek felhelyezésre, és mindig könnyebb a felhelyezésük.

mobiltelefon

Összegzés

Lehetnek más tényezők is, amelyek befolyásolhatják a döntését, de a fentiek alapján egyértelmű, hogy általában az üveg képernyővédő lesz a legjobb választás. Könnyebb őket felhelyezni a mobiltelefonra, jobb érzés a használatuk és nagyobb védelmet nyújtanak. Mi pedig azt tanácsoljuk, hogy ha megvetted az új mobiltelefonod, akkor azonnal tedd is rá fel, hiszen egy karc amelyet az első nap szereztünk, simán tönkre tudja tenni az örömünket.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram